Lockdown στα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ… δια της πλαγίας – Περιοριστικά μέτρα και στην εστίαση- Αποφάσεις της Επιτροπής

 Lockdown στα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ… δια της πλαγίας – Περιοριστικά μέτρα και στην εστίαση- Αποφάσεις της Επιτροπής

Η σημερινή συνεδρίαση των ειδικών του Υπουργείου Υγείας θα είναι τροχιοδεικτική των νέων περιοριστικών μέτρων, που αναμένεται να δρομολογήσει από την 3η Ιανουαρίου η κυβέρνηση.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων 24ωρων ήταν ανησυχητική για την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Όμικρον με το δείκτη θετικότητας να κυμαίνεται στο 5%. Ο κύβος ερρίφθη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο να μην επιστρατευτούν περιοριστικά μέτρα, ωστόσο η κυβέρνηση αναζητά την χρυσή τομή ώστε τα νέα μέτρα να μην συνιστούν οικονομικό lockdown.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της επιτροπής των ειδικών θα βρεθεί η λειτουργία των καταστημάτων της εστίασης. Στο τραπέζι είναι η επιβολή ωραρίου στις 23:00 ή 24:00 το βράδυ, μείωση της χωρητικότητας και αύξηση των αποστάσεων ανάμεσα στα τραπέζια των θαμώνων, που αναμένεται να απαγορευθεί να είναι όρθιοι και να απολαμβάνουν την μουσική.

Έτσι δια της πλαγίας οδού, μπαίνει λουκέτο στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης όπως είναι τα μπουζούκια και τα μεγάλα κλαμπ.

Δεύτερο πεδίο παρεμβάσεων αναμένεται να είναι τα γήπεδα, όπου είτε θα περιοριστεί ο αριθμός των εισερχομένων θεατών στο 50%  είτε και να επικρατήσει το σενάριο  των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών για τους φιλάθλους.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου αναμένεται να εκπέμψει νέα μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού με την τρίτη δόση προκειμένου να μπει ανάχωμα στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, θα επαναλάβει την έκκληση για αυτοδιαγνωστικο έλεγχο πριν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ενώ θα περιγράψει και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα