ΗΠΑ: Ανοίγουν τα σύνορα σε αφρικανικές χώρες

 ΗΠΑ: Ανοίγουν τα σύνορα σε αφρικανικές χώρες

Οι ΗΠΑ θα άρουν στις 31 Δεκεμβρίου, έπειτα από έναν και πλέον μήνα, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για οκτώ αφρικανικές χώρες, που είχαν επιβληθεί με στόχο την επιβράδυνση της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, έκανε γνωστό σήμερα με μήνυμά του στο Twitter εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η είσοδος στο αμερικανικό έδαφος απαγορεύεται επί του παρόντος στους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, μια απόφαση που είχε ανακοινωθεί στις 26 Νοεμβρίου “λόγω υπερβολικής προφύλαξης”, υπενθύμισε ο Λευκός Οίκος.

Ιερά Σύνοδος: Οργή για τον Μόσιαλο

Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι για δύο “ουσιαστικούς λόγους” αποφασίζεται η άρση των περιορισμών.

Αρχικά, η διαπίστωση ότι τα “σημερινά εμβόλια προστατεύουν αποτελεσματικά από σοβαρή μορφή (της Covid-19) που συνδέεται με την Όμικρον, κυρίως μετά μια αναμνηστική δόση”.

Στη συνέχεια, το γεγονός ότι “διεθνείς ταξιδιώτες που φθάνουν από αυτές τις χώρες δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των κρουσμάτων στις ΗΠΑ”, τώρα που η παραλλαγή Όμικρον είνα πολύ διαδεδομένη στη χώρα.

Η υιοθέτηση και στη συνέχεια η διατήρηση των ταξιδιωτικών αυτών περιορισμών, που επιβάρυναν μόνο τη νότια Αφρική ενώ το νέο στέλεχος εξαπλωνόταν με μεγάλη ταχύτητα σε όλο τον κόσμο, προκάλεσαν πολλές επικρίσεις για την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα