“Καίνε” τον πρώην γ.γ του υπ. Υγείας για το φιάσκο με την μελέτη Τσιόδρα- Λίγες ώρες πριν την σύγκρουση στη Βουλή- Το διαψεύδει ρητά

 “Καίνε” τον πρώην γ.γ του υπ. Υγείας για το φιάσκο με την μελέτη Τσιόδρα- Λίγες ώρες πριν την σύγκρουση στη Βουλή- Το διαψεύδει ρητά

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος ήταν, όπως όλα δείχνουν, ο παραλήπτης της έρευνας που έκαναν ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο αναπληρωτής καθηγητής, Θεόδωρος Λύτρας, αναφορικά με τη θνητότητα στις ΜΕΘ.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης, δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος βρίσκεται σε «τροχιά» απομάκρυνσης από το υπουργείο Υγείας.

Σε ρεπορτάζ του το Mega, το βράδυ της Παρασκευής, τονίστηκε ότι «όπως φαίνεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης. Το πρόσωπο «κλειδί» ήταν ο Π.Πρεζεράκος.

Συγκιριμένα αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ: «Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκος ήταν ο παραλήπτης της έρευνας που έκαναν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας για τη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας».

Βρήκαν “αυτοφωράκια”

Πρόκειται προφανώς για μια προσπάθεια συγκάλυψης του μείζονος πολιτικού θέματος που έχει ανακύψει, μία μόλις ημέρα πριν την σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα που αναμένεται σφοδρότατη.

Αν και επί δύο ημέρες η κυβέρνηση αποφεύγει να δηλώσει ευθέως εάν και πότε ενημερώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος είπε σήμερα στη Βουλή ότι είναι αδιάφορο εάν γνωριζε ή όχι ο πρωθυπουργός και προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση ανακαλύπτει ως…αυτουργό τον πρώην γ.γ του υπουργείου Υγείας.

Πρόσωπο προφανώς άσχετο με την αλυσίδα των ευθυνών καθώς επ ουδενί δεν είναι το “ανώτατο επίπεδο” στο οποίο έγινε η ενημέρωση για την μελέτη των δύο καθηγητών, όπως επανειλημμένα τόνισε και με κατηγορηματικό τρόπο ο εξ αυτών Θ. Λύτρας και, φυσικά, ουδέποτε διέψευσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ηχηρή διάψευση Πρεζεράκου

Άγνοια του Παναγιώτη Πρεζεράκου για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας μίλησε στο iEidiseis και ξεκαθάρισε ότι «δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα».

Μάλιστα το iEidiseis επανέλαβε εκ νέου το ερώτημα και ο ίδιος ήταν κάθετος: «Έχω άγνοια για τη μελέτη».

Σχετικά Άρθρα