ΠΟΕΔΗΝ: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ

 ΠΟΕΔΗΝ: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις ΜΕΘ θα καταθέσει την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, στις 09:00, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η αναφορά θα κατατεθεί παρουσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Την κίνηση είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έπειτα από επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης: «Σήμερα πάνω από 120 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ. Πολλοί εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους.

Παναγιωτόπουλος: Κι άλλη καταγγελία από ανήλικη – “Ήμουν 15 χρονών, το ήξερε”

Για καθέναν από αυτούς θα έπρεπε να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία, για να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις. Το σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει ΜΕΘ σε όλους τους διασωληνωμένους. Γι’ αυτό και εμείς θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα κι ελπίζουμε να ερευνηθεί το θέμα», είχε δηλώσει.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας

Με αίτημα την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει για αύριο, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας.

Η ομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα ΒΑΕ, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας και ανθυγιεινής εργασίας, αύξηση μισθών, μόνιμο υγειονομικό επίδομα, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Σχετικά Άρθρα