Πιερία: Κατηγορούνται για κακούργημα οι 11 “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” για την απαγωγή του Γυμνασιάρχη

 Πιερία: Κατηγορούνται για κακούργημα οι 11 “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” για την απαγωγή του Γυμνασιάρχη

Την πράξη της αρπαγής από κοινού, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 11 ατόμων, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που συνελήφθησαν για το πρωτοφανές περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κοροναϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ίδια δικογραφία αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση κ.ά., αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Οι συλληφθέντες –εννέα άνδρες και δύο γυναίκες– κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκαναν λόγο για απαράδεκτο περιστατικό, για το οποίο οι αρχές έχουν ήδη επιληφθεί.

Σχετικά Άρθρα