Μαρία Καρυστιανού για Αγοραστό: Αδικαιολόγητα αργοπορημένη η δίωξη

 Μαρία Καρυστιανού για Αγοραστό: Αδικαιολόγητα αργοπορημένη η δίωξη

Για «αδικαιολόγητα αργοπορημένη ανακριτική κίνηση» έκανε λόγο η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, αναφορικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό. Η κ. Καρυστιανού, η οποία είχε συγκλονίσει με την μαρτυρία της στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, ερωτηθείσα για την εξέλιξη, είπε στο Dnews ότι «μετά από ένα χρόνο περίπου, εισακούστηκαν οι φωνές μας στην Εισαγγελία Λαρίσης και προχώρησαν σε ποινική δίωξη στον κ. Αγοραστό, κάτι για το οποίο εμείς φωνάζαμε εδώ και πολλούς μήνες».

Παράλληλα άφησε αιχμές για τη δικαιοσύνη, με την ίδια να συμπληρώνει ότι «η τόσο αδικαιολόγητα αργοπορημένη ανακριτική κίνηση μας κάνει να σκεφτούμε ότι δεν ήταν μια αυτόβουλη δράση της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά πιθανότατα συσχετίζεται με την κίνηση της Ευρωπαϊας Εισαγγελέως της ΕΕ, κα Κοβέτσι, η οποία καλέσει εσπευσμένα στο Στρασβούργο τον κ. Σοφουλάκη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα έχουν αναφέρθει στην εξεταστική επιτροπή και στις δικές μου καταγγελίες αλλά και για την πορεία της έρευνας, ένα χρόνο μετά.Ελπίζουμε από δω και πέρα, η Ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο δυναμικά και στις υπόλοιπες ποινικές διώξεις αποκαθιστώντας έστω και τώρα τη βεβηλωμένη μνήμη των παιδιών μας».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα e-thessalia, επισημαίνοντας ότι ο ο πρώην περιφερειάρχης παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

Σε δήλωσή του, αναφορικά με την άσκηση ποινικής δήλωσης ο Κώστας Αγοραστός, ισχυρίστηκε ότι είναι «άδικη» η ποινική δίωξη σε βάρος του και «έδειξε» την κυβέρνηση. Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στην Πολιτική Προστασία, κάνοντας λόγο για «άδικη» παραπομπή, «δεδομένου ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει καμία πρωτοβουλία ενεργειών».

Σχετικά Άρθρα