Παπανδρέου – Οι μάχες δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες – Αν ήρθαν να ψηφίσουν από ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν στήριξαν εμένα

 Παπανδρέου – Οι μάχες δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες – Αν ήρθαν να ψηφίσουν από ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν στήριξαν εμένα

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι οι εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής «πρέπει να είναι άψογες».

«Ήμουν πολύ καθαρός και πράγματι εξανίσταμαι πως τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν αυτά που λέω» τόνισε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως κάτι αντίστοιχο έγινε και με τη φράση του «λεφτά υπάρχουν». 

Όπως είπε ο ίδιος όπως και όλοι οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησε να διερευνούν ενόψει του δεύτερου γύρου. Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που ο εκείνος ξεκίνησε το 2004.

Λοβέρδος: Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ ότι έδωσε “γραμμή” να ψηφιστεί ο Παπανδρέου

Δεν έχει κριθεί η μάχη – Είναι το β’ ημίχρονο

Ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει κριθεί καθώς τώρα είναι το β’ ημίχρονο με διαφορετικό διακύβευμα.

Ο κόσμος πρόσθεσε, σε αυτό τον δεύτερο γύρο θα επιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να την μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη βουλή».

Δεν δίνονται οι μάχες από τις Βρυξέλλες

Χαρακτήρισε ουσιαστικό μειονέκτημα πως εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν έχουμε παρουσία στη Βουλή» καθώς όπως είπε, οι μεγάλες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο, ένα σημαντικό προπύργιο της Δημοκρατίας και δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες.

Επιμένει για τον ρόλο Ανδρουλάκη για το 4-2-1 

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε πως ο κ. Ανδρουλάκης είχε ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διορισμούς στο δημόσιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το 2012, παρότι ο συνυποψήφιός του το διέψευσε λέγοντας ότι τότε δεν ήταν γραμματέας του κόμματος.

Μπορεί να μην ήταν γραμματέας, «ήταν όμως εντεταλμένος και έκανε αυτό το πράγμα μαζί με τον Παπαμικίκο από τη ΝΔ», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: 

«Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ήταν γραμματέας τότε ή λίγο αργότερα. Ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε αυτό τον ρόλο. Γιατί το ανέφερα; Γιατί έδωσα μάχη όταν ανέλαβα πρωθυπουργός και βουλευτής για το ΑΣΕΠ και για την αξιοκρατία». 

Αν ήρθαν να ψηφίσουν από ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν στήριξαν εμένα

Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι τον ψήφισαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για να μην εκλεγεί ο κ. Λοβέρδος, απάντησε ότι εάν όντως στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήρθαν να ψηφίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ σίγουρα δεν στήριξαν εκείνον.

«Αν ήρθαν από τη ΝΔ για να στηρίξουν έναν υποψήφιο και αν ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο, είμαι απολύτως σίγουρος ότι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εμένα. Δεν με θέλουν εμένα. Γιατί; Γιατί πιστεύουν ότι εγώ μπορώ να αντιπαρατεθώ, να μεγαλώσω την παράταξη και βεβαίως να κερδίσουμε και εκλογές», σημείωσε.

Θα επαναπατρίσω δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε να πάρει εκλογικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναπατρίζοντας δυνάμεις που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε άτοπη και άκαιρη την όποια συζήτηση περί συνεργασιών.

«Είμαστε διαφορετικοί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσουμε εναλλακτική στον ελληνικό λαό γι αυτό μας ψήφισε ο κόσμος», είπε.

Τι απαντά στο «με κατέστρεψε» του Ανδρέα Λοβέρδου

Για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου πως τον κατέστρεψε όταν αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε πως δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση, πως καταλαβαίνει τον πόνο του που είναι ανθρώπινος και πως είναι σίγουρος ότι θα είναι μαζί στις μεγάλες μάχες της επόμενης ημέρας.

Θα στηρίξω τον Ανδρουλάκη αν χάσω – Στο dna μου η ενότητα

Διαβεβαίωσε πάντως ότι εάν χάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα βοηθήσει και θα στηρίξει την παράταξή του από οποιοδήποτε μετερίζι. Την ενότητα, πρόσθεσε, την έχω υπηρετήσει, είμαι ο άνθρωπος της παράταξης, είναι στο DNA μου και το έχω αποδείξει.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα