CDC Αφρικής: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός- Δεν γίνονται καθόλου στην Ερυθραία

 CDC Αφρικής: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός- Δεν γίνονται καθόλου στην Ερυθραία

Η Ερυθραία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Αφρικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Τζον Ενκενγκασόνγκ.

“Η Ερυθραία είναι πλέον η μόνη χώρα που δεν έχει ενταθεί στην οικογένεια των 55 κρατών (της Αφρικανικής Ένωσης) που προχωρούν με τον εμβολιασμό, αλλά δεν παραιτούμαστε”, τόνισε ο Ενκενγκασόνγκ στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Mετακίνηση εκτός νομού: “Κλειδώνουν” οι αποφάσεις ενόψει Χριστουγέννων – Τι αλλάζει από Δευτέρα στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους άνω των 60

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι κυβερνήσεις των αφρικανικών χωρών δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να επιβάλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της covid-19, αν οι πολίτες δεν επιλέξουν μόνοι τους να ανοσοποιηθούν.

Παράλληλα ο Ενκενγκανσόνγκ κατήγγειλε ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει πολλές χώρες σε κράτη του νότιου τμήματος της Αφρικής ενδέχεται να επηρεάσουν την παράδοση υλικών απαραίτητων για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην ήπειρο.

Εξάλλου ο επικεφαλής των αφρικανικών CDC σχολίασε ότι ο οργανισμός δεν συνιστά τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στο σύνολο του πληθυσμού της Αφρικής, αλλά κυρίως στους ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα