Κι άλλα μέτρα για τα “ανοιχτά Χριστούγεννα” – Τι συζητείται για τις μετακινήσεις εκτός νομού

 Κι άλλα μέτρα για τα “ανοιχτά Χριστούγεννα” – Τι συζητείται για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Ο επταπλασιασμος των ραντεβού για εμβολιασμό στις ηλικίες άνω των 60 ετών τα τελευταία δυο 24ωρα φέρνει συγκρατημένα χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάμπτει την ανασφάλεια και την δυσπιστία των πιο ευάλωτων απέναντι στον κοροναϊό  έστω και με το φόβητρο της επιβολής του μηνιαίου προστίμου των εκατό ευρώ.

Της Στεφανία Μουρελάτου

“Και οι μισοί από το μισό εκατομμύριο ανεμβολίαστους ηλικιωμένους να αλλάξουν γνώμη, θα είναι ένα σημαντικό κεκτημένο για τον περαιτέρω σχεδιασμό μας” επισημαίνει κυβερνητική πηγή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν θέσει σε εφαρμογή τον σχεδιασμό “ανοικτά Χριστούγεννα”.

Η αύξηση των εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών σε συνδυασμό με την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης στους πλήρως εμβολιασμένους στους τέσσερις μήνες, που εισηγήθηκε ήδη ο πρωθυπουργός προς τους επιστήμονες, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν ως βασικά αμορτισέρ για να περιέλθει σε ύφεση το τέταρτο κύμα της πανδημίας πριν τα Χριστούγεννα αλλά και να συγκρατηθεί τυχόν νέα έξαρση μετά τα ρεβεγιόν και τον γιορτινό συγχρωτισμό.

Το σχέδιο “ανοικτά Χριστούγεννα” σημαίνει ότι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα μπορούν να διασκεδάσουν σε μπαρ, μπουζούκια και λοιπούς χώρους ψυχαγωγίας, όπως και να κάνουν απρόσκοπτα τα ψώνια τους στα εμπορικά καταστήματα. 

Αντίθετα για τους ανεμβολίαστους το ρεβεγιόν θα περιοριστεί στο σπίτι και οι γιορτινες αγορές θα έχουν την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των rapid test.

Και φέτος θα υπάρξει η παρότρυνση πριν το γιορτινό τραπέζι οι συνδαιτυμόνες να έχουν κάνει ένα self test, που τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθεί σε όλους τους πολίτες.

Επίσης δεν αναμένεται να υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις εκτός νομού, συνεπώς θα είναι δυνατό να προγραμματιστούν γιορτινές αποδράσεις σε χειμερινούς προορισμούς.

Σχετικά Άρθρα