Πηγές Μαξίμου: Διαψεύδεται ως ανυπόστατη φήμη το lockdown – Πρόβλεψη Μητσοτάκη: Κορύφωση του πανδημικού κύματος ως τα μέσα Δεκεμβρίου

 Πηγές Μαξίμου: Διαψεύδεται ως ανυπόστατη φήμη το lockdown – Πρόβλεψη Μητσοτάκη: Κορύφωση του πανδημικού κύματος ως τα μέσα Δεκεμβρίου

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει η κυβέρνηση φήμες περί επερχόμενου lockdown και επιμένει στο μότο ότι οικονομία-κοινωνία – παιδεία μένουν ανοικτές καθώς έμφαση θα δοθεί στον εμβολιασμό. Από το τέλος Οκτωβρίου έχουν διενεργηθεί σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 320.000 αφορούσαν την 1η δόση.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

“Πριν από ένα μήνα οι εμβολιασμένοι ανέρχονταν στο 64-65% του ενήλικου πληθυσμού, και πλέον πλησιάζουν στο 75%” έθετε κυβερνητικός παράγοντας τη νομιμοποιητική βάση της κυβερνητικής επιλογής να μην κλείσει η οικονομία. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Ρost εκτίμησε ότι η κορύφωση του πανδημικού κύματος θα έχει συντελεστεί ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Κατόπιν αυτών κυβερνητικοί αξιωματούχοι περιγράφουν Χριστούγεννα κανονικότητας για τους εμβολιασμένους χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις εκτός νομών, πλήρη λειτουργία των χειμερινών καταλυμάτων και των εμπορικών αγορών. Κάτι που χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης προς όσους ακόμη διστάζουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Παρά ταύτα στην κοινωνία καταγράφεται έντονη ανησυχία για τα τεκταινόμενα.

1.772 συνάνθρωποι μας κατέληξαν από επιπλοκές του κοροναϊού μέσα στον μήνα που διανύουμε. 27 από τις 75 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας είναι στο βαθύ κόκκινο. Υπέρ της επιβολής επιπλέον περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους εμφανίζονται περίπου 6 στους 10 συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Μάλιστα εντός των ψηφοφόρων της ΝΔ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 73%.

Θέλοντας να αποφύγει την μονομέρεια στην δημόσια πολιτική ατζέντα, ο πρωθυπουργός  σήμερα μεταβαίνει στην Κοζάνη όπου θα προεδρεύσει σύσκεψης με τοπικούς φορείς για την πορεία της απολιγνιτοποίησης, ενώ το Σάββατο στα Ιωάννινα θα απευθύνει ομιλία σε νέους.

Σχετικά Άρθρα