Δημοσκόπηση Pulse: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 Δημοσκόπηση Pulse: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 11%, με το 58% των πολιτών να λέει «ναι» για επιπλέον μέτρα στους ανεμβολίαστους για τον κοροναϊό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Νοεμβρίου σε δείγμα 4.012 ατόμων με δικαίωμα ψήφου

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40%, ακολουθεί ο «κανένας» με 32%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24%. 4% ΔΓ/ΔΑ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 10%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 3%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, άλλο κόμμα 7,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 9,5%

Στην ερώτηση «αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κοροναϊό σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα σε εκείνους που εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση, τα μέσα μεταφοράς κλπ.», το 52% του δείγματος απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι».

Αντίθετα, κατά της υποχρεωτικότητας είναι το 20% των ερωτηθέντων, ενώ ένα ποσοστό 14% δήλωσε ότι «δε γνωρίζει/δεν απαντά».

Για το αν θα πρέπει να εφαρμοστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, το 56% των πολιτών απάντησε σίγουρα ή μάλλον ναι, το 30% μάλλον ή σίγουρα όχι και το 14% ΔΓ/ΔΑ.

Στη δημοσκόπηση υπήρξε και το ερώτημα για το πόσο ανησυχεί η στάση της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά το 62% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 17% μέτρια, το 14% λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου, το 7% ΔΓ/ΔΑ.