Βροχές μέχρι την Κυριακή με διαστήματα βελτίωσης

 Βροχές μέχρι την Κυριακή με διαστήματα βελτίωσης

Βροχερό θα είναι και σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου το σκηνικό του καιρού ενώ σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα ενισχυθούν και οι βοριάδες με αποτέλεσμα να έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας καθώς συνεχώς θα έχουμε «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών, δηλαδή «παρέλαση κακοκαιριών από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές και καταιγίδες ενώ ο υδράργυρος θα έχει σκαμπανεβάσματα λόγω της συνεχούς εναλλαγής των ανέμων.

Μεγάλα ύψη βροχής περιμένουμε σήμερα προς την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την περιοχή της Εύβοιας καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που έδωσε αρκετές βροχοπτώσεις τη νύχτα στην Αττική θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά περιμένουμε κακοκαιρία, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα αφορούν περιοχές παραθαλάσσιες ή θαλάσσιες, αλλά θα είναι έντονες και σε ηπειρωτικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα έχει ξεκινήσει και αποχωρεί αυτό το κύμα κακοκαιρίας.

Αύριο Πέμπτη θα έχουμε μια πρόσκαιρη βελτίωση με ενίσχυση όμως των ανέμων και την Παρασκευή έρχεται ένα νέο βαρομετρικό που θα μας απασχολήσει μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Την Κυριακή θα έχουμε ένα νέο πέρασμα κακοκαιρίας και πάλι από τα δυτικά. «Ευτυχώς αυτά τα κύματα κακοκαιρίας περνάνε γενικά γρήγορα πάνω από τη χώρα μας» καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σχετικά Άρθρα