Ο επικεφαλής της AstraZeneca απέδωσε στο εμβόλιο της εταιρείας τις λιγοστές νοσηλείες στη Βρετανία

 Ο επικεφαλής της AstraZeneca απέδωσε στο εμβόλιο της εταιρείας τις λιγοστές νοσηλείες στη Βρετανία

Ο επικεφαλής της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, απέδωσε ως πιθανή εξήγηση για τις λιγότερες νοσηλείες λόγω κοροναϊού στη Βρετανία τη χορήγηση του εμβολίου της χώρας του.

Ο Πασκάλ Σοριό μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC τόνισε ότι «αν κοιτάξετε το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει πράγματι μεγάλη κορύφωση λοιμώξεων, αλλά όχι τόσες πολλές νοσηλείες σε σχέση με την Ευρώπη».

Ερωτηθείς εάν η μεγάλη αύξηση των νοσηλειών στην Ευρώπη συνδέεται με την αποτυχία της ένωσης να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο AstraZeneca σε ηλικιωμένους, ο Σοριό εξήγησε ότι «πέρα από τα αντισώματα σημασία έχει και η ενεργοποίηση των λεγόμενων Τ-λεμφοκυττάρων, της φυσικής άμυνας του οργανισμού κατά του ιού».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της AstraZeneca υπογράμμισε ότι «Όλοι επικεντρώνονται στα αντισώματα, αλλά τα αντισώματα τα βλέπεις να φθίνουν με τον καιρό. Αυτό που παραμένει και είναι πολύ σημαντικό είναι αυτή η αντίδραση των Τ-λεμφοκυττάρων, που αμέσως μόλις ο ιός σου επιτεθεί ξυπνούν και έρχονται προς διάσωση και σε προστατεύουν. Αλλά χρειάζονται λίγο χρόνο, επομένως μπορεί να προσβληθεί κάποιος αλλά μετά έρχονται προς διάσωση και δεν μπαίνεις στο νοσοκομείο».

Επομένως τα Τ-λεμφοκύτταρα μετράνε, και ιδίως καθώς σχετίζονται με τη διάρκεια της αντίδρασης, ιδιαιτέρως στους ηλικιωμένους ανθρώπους. Και αυτό το εμβόλιο έχει αποδειχθεί πως ενεργοποεί τα Τ-λεμφοκύτταρα σε υψηλότερο βαθμό στους ηλικιωμένους», είπε ο κ. Σοριό.