Ακάρ: Η ελληνική ακτοφυλακή τρυπάει φουσκωτά αθώων και πυροβολεί

 Ακάρ: Η ελληνική ακτοφυλακή τρυπάει φουσκωτά αθώων και πυροβολεί

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας ακολουθεί μια «προκλητική, κλιμακούμενη και προσβλητική ρητορική και δράση», ενώ «η Τουρκία πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητές της με λογικό και ήρεμο τρόπο».

Ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι «οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντίληψη ότι η Ελλάδα είναι το θύμα και η Τουρκία είναι ο επιτιθέμενη… Αλλά στην πραγματικότητα, η ιστορία και οι τρέχουσες εξελίξεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι επιτιθέμενοι και επεκτατικοί είναι οι ίδιοι».

«Ο τούρκος υπουργός Άμυνας προέβη στις δηλώσεις αυτές σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τη συμμετοχή του αρχηγού Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ, του διοικητή χερσαίων δυνάμεων στρατηγού, Μουσά Αβσενέρ, του επικεφαλής του Ναυτικού, ναυάρχου Αντνάν Εζμπάλ, του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, πτεράρχου Χασάν Κουτσουκακιούζ, και του υφυπουργού, Γιουνούς Εμρέ Καραοσμάνογλου» γράφει η Milliyet.

«Στην τηλεδιάσκεψη, οι διοικητές των τριών όπλων έδωσαν πληροφορίες για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, στο πλαίσιο των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου» είπε ο Ακάρ, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε καμία επιθετική στάση, αλλά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας».

Ο Ακάρ επανέλαβε τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας για «επαναπροώθηση μεταναστών», υποστηρίζοντας μάλιστα προκλητικά ότι είναι «μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ασυνειδησία το γεγονός ότι η ελληνική ακτοφυλακή επιχειρεί να αναχαιτίσει και να βυθίσει τις βάρκες των ανυπεράσπιστων ανθρώπων στη μέση της θάλασσας. Δεν είναι ηθικό και νόμιμο να μετατρέπουν αυτή την πολιτική σε επιθετική ρητορική κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι καθαρή υποκρισία» ισχυρίστηκε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σχετικά Άρθρα