Χιλιάδες Αυστραλοί διαδήλωσαν κατά του εμβολιασμού

 Χιλιάδες Αυστραλοί διαδήλωσαν κατά του εμβολιασμού

Χιλιάδες αντιτιθέμενοι στον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συγκεντρώθηκαν σήμερα σε αρκετές πόλεις της Αυστραλίας.

Σχεδόν το 85% των Αυστραλών ηλικίας 16 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει επανέλθει σε σχεδόν φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας διαμαρτύρονταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο οποίος δεν ισχύει παρά σε ορισμένες πολιτείες και εδάφη για κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών.

Στην Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτώριας, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας τη φυλάκιση του πρωθυπουργού της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους και διαμαρτυρόμενοι για σχέδιο νόμου που αποσκοπεί στην χορήγηση περισσότερων εξουσιών στην κυβέρνησή της για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Δεν προκλήθηκε καμία σύγκρουση με την αστυνομία σε αντίθεση με προηγούμενες διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έως και 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στο Σίδνεϊ, μεταξύ των οποίων και αντιεμβολιαστές.

Στην Μελβούρνη περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν παράλληλα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών, σε μια από τις πρώτες αντιδιαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19.

“Είμαι εδώ επειδή μου προκαλεί αηδία αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της πόλης μου, της Μελβούρνης”, δήλωσε η Μορίν Χιλ, η οποία μετείχε στην αντιδιαδήλωση, αναφερόμενη στην πορεία κατά του εμβολιασμού.

Η Αυστραλία, μια χώρα με πληθυσμό άνω των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περισσότερα από 195.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.933 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.