Πλεύρης: Μέτρα μόνο για τον περιορισμό της κινητικότητας των ανεμβολίαστων

 Πλεύρης: Μέτρα μόνο για τον περιορισμό της κινητικότητας των ανεμβολίαστων

“Δεν θα οδηγηθούμε σε κατάρρευση του συστήματος υγείας και έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα και όπως έχουμε προαναγγείλλει επειδή παραμένουν κενά προχωράμε στην επίταξη ιατρών. Είμαστε πιεσμένοι επειδή το ΕΣΥ λειτουργεί κανονικά αλλά το σύστημα έχει αντοχές”, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ αυτό γίνεται με όλα τα πρότυπα”, ανέφερε σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται.

Ότι μέτρα λαμβάνουμε αφορούν τον περιορισμό της κινητικότητας των ανεμβολίαστων, έχουμε επιλέξει ένα μοντέλο αυξημένου testing, δεν τίθεται θέμα lockdown όπως της Αυστρίας, ανέφερε σχετικά.

“Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που παράγουν τις βαριές νοσηλείες, δεν μπορούμε να περιορίσουμε την κανονική κίνηση των εμβολιασμένων. Δεν είναι τιμωρητικά μέτρα για ανεμβολίαστους αλλά σχετικά με το ποιοί παράγουν βαριές νοσηλείες”, ανέφερε. “Δεν θέλουμε να πάμε σε οριζόντια μέτρα για τους εμβολιασμένους, τέτοια μέτρα σκεπτόμαστε που όμως δεν θα έχουν τον χαρακτήρα τοπικού ή καθολικού lockdown”.

Μίλησε επίσης για την αύξηση των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Δεν έχουμε, όμως, όπως είπε, την ίδια κινητικότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες. “Υπ αυτή την έννοια θέλουμε στοχευμένες δράσεις για την αύξηση των εμβολιασμών σε αυτές τις ηλικίες αλλά και ως προς την τρίτη δόση. Πράγματι η τρίτη δόση φαίνεται πως θωρακίζει ακόμα καλύτερα”.

Σχετικά Άρθρα