Υποχρεωτική τρίτη δόση, διπλή μάσκα, μείωση χωρητικότητας, επαναφορά τηλεργασίας, κλιμακωτό ωράριο

 Υποχρεωτική τρίτη δόση, διπλή μάσκα, μείωση χωρητικότητας, επαναφορά τηλεργασίας, κλιμακωτό ωράριο

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει το απόγευμα στο Λονδίνο για την συνάντηση στην Downing Street με τον Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω παρατεταμένης φημολογίας για νέα μέτρα. Προοπτική που χαμηλώνει η κυβέρνηση αποφεύγοντας την δραματικότητα των τόνων. 

Της Στεφανίας Μουρελάτου

“Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους 300.000 προγραμμάτισαν την πρώτη δόση και μισό εκατομμύριο την αναμνηστική τους δόση” επισήμανε κυβερνητικός αξιωματούχος δείχνοντας ότι υπάρχει αποτελεσματικότητα των μέτρων ως προς το σκέλος της ενθάρρυνσης των εμβολιασμών και πως δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του ΕΣΥ με την αναμενόμενη επιστράτευση ιδιωτών ιατρών.

Προς την Τετάρτη οπότε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι του στη Μεγάλη Βρετανία, θα εξεταστεί αν θα επικαιροποιηθούν κάποιες παρεμβάσεις σε περίπτωση όμως που η κατάσταση επιδεινωθεί άρδην.

Από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου υγείας δεν θα έβλεπαν αρνητικά να μειωθούν οι χωρητικότητες στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, που τώρα δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των θαμώνων.

Προς την κατεύθυνση περιορισμού της κινητικότητας, οι ειδικοί προτείνουν ενθάρρυνση της τηλεργασίας αλλά και της άφιξης των δημοσίων υπαλλήλων σε τρία κύματα το πρωί και αντίστοιχα κατά την αποχώρηση τους. Επαναφέρουν και την σύσταση περί διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Η βεβαιότητα που μπήκε στο τραπέζι από τα αρμόδια χείλη του ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη είναι στην κατεύθυνση να καταστεί υποχρεωτική – όπως στην Γαλλία – η 3η δόση του εμβολίου για τους άνω των 65 ετών.

Σχετικά Άρθρα