Πλημμύρισαν το Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

 Πλημμύρισαν το Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Σε 24ωρη απεργία και μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έξω από υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ ζητώντας την συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της εταιρείας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι στην εταιρεία έχει μπει πωλητήριο από την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στη Σταδίου και με πορεία κατέληξαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά από τη συγκέντρωση και τις ομιλίες που εκφωνήθηκαν αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μαξίμου για να επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης με τα αιτήματα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους ανέδειξαν τις τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση το εργοστάσιο και τα μεταλλεία.

Η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και η έλλειψη συντήρησης έχουν διαμορφώσει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Παράλληλα εργοστάσιο και μεταλλεία υπολειτουργούν, ενώ η τιμή του νικελίου συνεχώς αυξάνεται.

«Δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» αναφέρουν για τα αιτήματά τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Στην ανακοίνωση τους τονίζουν  ότι «η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο και οι εργαζόμενοι καλοπερασάκιες. Με ντοκουμέντα τους 80 νεκρούς μας στην ώρα εργασίας, τους εκατοντάδες σακατεμένους και νεκρούς από επαγγελματικές ασθένειες, μαζί αναδείξαμε το ποιος έχει πληρώσει τη συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ».

Τέλος, αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και ορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα