Εκτός Α’ Αθήνας ο Αβραμόπουλος;- Πιθανό το Επικρατείας

 Εκτός Α’  Αθήνας ο Αβραμόπουλος;- Πιθανό το Επικρατείας

Πληροφορούμαι (αν)αρμοδίως πως διαψεύδονται τα σενάρια περί υποψηφιότητας του πρώην επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στην α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας στις επόμενες εκλογές.

Ως γνωστόν στην συγκεκριμένη περιφέρεια αναμένεται συνωστισμός μεγάλων ονομάτων. Από τον Κυριάκο Πιερακάκη και τον Βασίλη Κικίλια μέχρι την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Θάνο Πλεύρη, ενώ ισχυρός είναι και ο Άγγελος Συρίγος.Δεν αποκλείεται, δε, και η επιστροφή του διαγραφέντος -από την Κ.Ο- Κωνσταντίνου Μπογδάνου, κάτι που “θα βάλει φωτιά στα τόπια” ιδιαίτερα στο υπερδεξιό εκλογικό ακροατήριο της Ν.Δ.

Σε αυτό το περιβάλλον είναι αλήθεια πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα κόψει την έδρα κάποιου εκ των πρωτοκλασάτων δεδομένου πως ο αριθμός των βουλευτών της Ν.Δ θα περιοριστεί δραματικά στην πρώτη αναμέτρηση με απλή αναλογική. Κι αυτό δεν το θέλουν αρκετοί…

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος επειδή απέχει αρκετά χρόνια από την εγχώρια κεντρική σκηνή δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη την εκλογή του στο άλλοτε “κάστρο” του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Backstage, λοιπόν, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζεται η πιθανότητα να ενταχθεί ο πρώην επίτροπος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δικαιολογείται, άλλωστε, από το γεγονός πως πέραν της ευρωπαϊκής διαδρομής του διετέλεσε αντιπρόεδρος του κόμματος και , μεταξύ άλλων, υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας. Τίποτε δεν είναι βέβαιο πάντως, καθώς και για τη λίστα Επικρατείας θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι. Είναι βέβαια στην ευχαίρεια του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά μάλλον χαλαρή επαφή με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο- αν και αρκετά θερμή. Στην ονομαστική του εορτή μαθαίνω, μάλιστα, πως δέχθηκε εγκάρδιο τηλεφώνημα από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, για λογαριασμό και του πρωθυπουργού, και ο διάλογος είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο πρώην επίτροπος, πάντως, διατηρεί άψογες σχέσεις με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο -άνθρωπος για τις “σκληρές” δουλειές- Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά Άρθρα