Ανοίγουν τα σύνορα των ΗΠΑ για τους εμβολιασμένους

 Ανοίγουν τα σύνορα των ΗΠΑ για τους εμβολιασμένους

Οι αεροπορικές εταιρείες είναι έτοιμες να υποδεχθούν από αύριο, Δευτέρα, τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες, οι οποίοι θα επιτρέπεται πλέον να επιστρέψουν στις ΗΠΑ έπειτα από 18 μήνες που τα σύνορα παρέμεναν κλειστά.

Για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση, οι εταιρείες που συνήθως εξαρτώνται πολύ από τις υπερατλαντικές και υπερειρηνικές συνδέσεις, όπως η AirFrance, η United Airlines και η British Airways, προσθέτουν πτήσεις, επιλέγουν μεγαλύτερα αεροπλάνα, εξασφαλίζουν ότι το προσωπικό θα είναι επαρκές.

Η ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο της άρσης των περιορισμών αναμενόταν εδώ και μήνες από οικογένειες που έχουν χωριστεί, επιχειρηματίες ταξιδιώτες που βιάζονται να συναντήσουν πελάτες τους ή απλούς τουρίστες. Λόγω της πανδημίας, η Ουάσινγκτον είχε περιορίσει δραστικά τους επιβάτες από τις χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων οι χώρες του χώρου Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

900% αύξηση στις αναζητήσεις της British Airways

Αμέσως οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σημείωσαν άλμα. Η British Airways είδε τις αναζητήσεις για πτήσεις προς ορισμένες αμερικανικές πόλεις και για διαμονή σ’ αυτές να αυξάνονται κατά 900% για τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε σχέση με τις αναζητήσεις που είχαν γίνει την εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην American Airlines, οι κρατήσεις σημείωσαν την επομένη της ανακοίνωσης άλμα κατά 66% προς το Ηνωμένο Βασίλειο, 40% προς την Ευρώπη και 74% προς τη Βραζιλία.

Οι πτήσεις της 8ης Νοεμβρίου, ημερομηνία του ανοίγματος, έκλεισαν σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα