Συνάντηση Κεραμέως με τον Βρετανό και τον Ιταλό ομόλογό της στη Σκωτία

 Συνάντηση  Κεραμέως με τον Βρετανό και τον Ιταλό ομόλογό της στη Σκωτία

Συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό της, Nadhim Zahawi, είχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σκωτία για τη συμμετοχή της ως εκπροσώπου της Ευρώπης στη θεματική «Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση» της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή – COP26, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με τον κ. Zahawi “συμφώνησαν να προβούν σε κοινές δράσεις σε επίπεδο υπουργών για την προώθηση διμερών στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και βρετανικών ΑΕΙ στην μετά-Brexit εποχή, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιείται από το Υ.ΠΑΙ.Θ., τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η κ. Κεραμέως συναντήθηκε επίσης με τον Ιταλό ομόλογό της, Patrizio Bianchi, με τον οποίο συζήτησαν για προγράμματα που στοχεύουν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, και κυρίως για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Επίσης, η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τη Διοίκηση και Καθηγητές των Πανεπιστημίων του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης, “με στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ”.

Σχετικά Άρθρα