Λοβέρδος για Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΙΝΑΛ: “Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές”

 Λοβέρδος για Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΙΝΑΛ: “Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές”

«Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές» διαμηνύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το ζήτημα αντικατάστασης της εκλιπούσης Φώφης Γεννηματά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Λοβέρδου. Σπύρος Καρανικόλας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά τη δήλωση του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, προειδοποιεί: «Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές, οι οποίες εξάλλου ήδη προβλέπονται και ορίζονται από τον κανονισμό της Βουλής: “Οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι αναπληρώνουν τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του”. Τα σοβαρά πολιτικά κόμματα επιλύουν αυτά τα ζητήματα εκ των ενόντων, χωρίς ψηφοφορίες και προπαντός χωρίς δημόσιες δηλώσεις, που, αυτές τις ώρες, ούτε αναγκαίες είναι, ούτε οφελούν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου που συγκαλεί τη Δευτέρα το απόγευμα την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής για να αποφασίσει σχετικά με τις εκκρεμότητες που προκύπτουν μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. δήλωσε ότι: «Έως την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν».

Σχετικά Άρθρα