ΚΙΝ.ΑΛ: Πληροφορίες για πρόταση αναβολής της εκλογής ηγεσίας!- Σκανδαλίδης και Χριστοδουλάκης σε ρόλο εγγυητών της ενότητας

 ΚΙΝ.ΑΛ: Πληροφορίες για πρόταση αναβολής της εκλογής ηγεσίας!- Σκανδαλίδης και Χριστοδουλάκης σε ρόλο εγγυητών της ενότητας

Τα στελέχη, οι ψηφοφόροι, οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής δεν έχουν ακόμη συνέλθει από σοκ και την έντονη συγκινησιακή φόρτιση που προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος της Φώφης Γεννηματά. Το «παγωμένο» κλίμα θα συνεχίσει να επικρατεί στον χώρο και τα επόμενα 24ωρα, ενώ εκκρεμεί και η ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή ως φόρος τιμής στην πρόεδρο του 3ου κόμματος του κοινοβουλίου.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα φαίνεται πως οι υποψήφιοι θα επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους ενόψει της εσωκομματικής εκλογής, ενώ την ίδια ώρα πυκνώνουν οι συζητήσεις για την εκπροσώπηση του ΚΙΝ.ΑΛ στο διάστημα μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, ο Κώστας Σκανδαλίδης συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να εκπροσωπήσει επαξίως το κόμμα στη Βουλή (είναι άλλωστε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), ενώ ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης θα επιφορτισθεί με αυξημένες αρμοδιότητες ώστε να μην υπάρξει πολιτικό κενό στην παρουσία του κόμματος.

Πιθανώς, δε, θα συνεδριάσει άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα με πρωτοβουλία του γραμματέα της Βασίλη Κεγκέρογλου (που απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία για να εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση) για να αντιμετωπιστούν τα πρακτικά ζητήματα της εκπροσώπησης του ΚΙΝ.ΑΛ στη Βουλή, ιδιαίτερα εάν πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα κάποια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Εκκρεμεί, άλλωστε, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, την οποία έχει στηρίξει το ΚΙΝ.ΑΛ, ωστόσο δεν είναι σαφές τι θα γίνει τελικά και, κυρίως, πως θα απαντήσει το κόμμα στην σφοδρή πιθανότητα να καταθέσει η κυβερνητική πλειοψηφία δικής της πρόταση για χρονική διεύρυνση της έρευνας από το 2015.

Τέτοιου είδους θέματα που θα ανακύψουν θα αποτελέσουν αναμφίβολα και μήνυμα για την γενικότερη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ μετά την Φώφη Γεννηματά, ενώ δεν αποκλείεται να εμπλακούν και στις μυλόπετρες της εκλογής νέας ηγεσίας.

Θα διεξαχθεί κανονικά η εκλογή;

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, πυκνώνουν οι πληροφορίες σχετικά με πρόταση που μπορεί να υποβληθεί για χρονική μετάθεση της εσωκομματικής διαδικασίας που έχει προσδιοριστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου υπό το βάρος του κλίματος πανελλήνιας συγκίνησης που έχει προκαλέσει η απώλεια της Φώφης Γεννηματά και ειδικότερα μετά την κηδεία της προέδρου του κόμματος.

Ο εκ των υποψηφίων και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Παύλος Χρηστίδης φέρεται να είναι έτοιμος να εισηγηθεί να αναβληθεί η διαδικασία εκλογής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (να μετατεθεί για τον Ιανουάριο, ίσως και λίγο αργότερα). Την πληροφορία που κάνει τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων μετέδωσε και η Μαριτίνα Ζαφειριάδου στον Realfm και μέχρις ώρας δεν έχει διαψευσθεί.

Φαίνεται, πάντως, πως κάποιοι βολιδοσκοπούν και άλλους υποψηφίους σχετικά με το θέμα αυτό, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεν φαίνονται διατεθιμένοι για κάτι τέτοιο θεωρώντας πως μία αναβολή θα προκαλέσει εσωστρέφεια και παραλυσία.

Όλοι οι υποψήφιοι είναι προς το παρόν πολύ προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο τους είναι, όμως, πολύ πιθανό οποιαδήποτε παρέκλιση από τα συμφωνηθέντα να πυροδοτήσει εντάσεις και αντεγκλήσεις.