Ρωσία: Νέα έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού και νέα μέτρα

 Ρωσία: Νέα έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού και νέα μέτρα

Η Ρωσία κατέγραψε νέο ρεκόρ θανάτων λόγω κοροναϊού σε ένα 24ωρο, με τη χώρα να βρίσκεται εν μέσω νέας έξαρσης της επιδημίας, γεγονός που ωθεί το Κρεμλίνο να εξετάσει την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο για την ανάσχεση της εξάπλωσης της νόσου.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 1.028 θάνατοι λόγω της covid-19 καθώς και 34.073 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Αυτό είναι το ροζ βίντεο που “έκαψε” τον… πρωθυπουργό του ψευδοκράτους στην Κύπρο

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ μολύνσεων και ημερήσιων θανάτων με την επιδημία covid-19 εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, ευνοημένη από την ασθμαίνουσα εκστρατεία ανοσοποίησης και τους ήπιους υγειονομικούς περιορισμούς.

Ένδειξη της ανησυχίας του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει σήμερα κυβερνητικής σύσκεψης αφιερωμένης στην επιδημία, μετά το πέρας της οποίας ενδέχεται να ανακοινωθούν μέτρα, κυρίως η κήρυξη μιας εβδομάδας αργίας.

Χθες Τρίτη, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδια για την Υγεία, η Τατιάνα Γκολίκοβα, είχε συστήσει να κηρύξουν εβδομάδα αργίας σε όλη τη χώρα την περίοδο από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου.

Στο παρελθόν ο Πούτιν είχε κηρύξει αρκετές φορές αργίες προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η covid-19. Ο Ρώσος πρόεδρος πάντα προτιμούσε το μέτρο αυτό, που έχει στόχο να περιορίζεται η κυκλοφορία των ανθρώπων, αντί να επιβάλει lockdown, που είναι αντιδημοφιλή και ενδέχεται να πλήξουν τη ρωσική οικονομία.

Ωστόσο το Κρεμλίνο, το οποίο μέχρι στιγμής επέτρεπε στις επαρχίες να αποφασίζουν μόνες τους τα υγειονομικά μέτρα που θα υιοθετούν, φαίνεται πλέον αποφασισμένο να δράσει μπροστά στην επιδημιολογική κατάσταση.