Πάτρα: Φοιτητές σε απόγνωση για ένα αστικό λεωφορείο – Σφοδρή αντίδραση του πρύτανη

 Πάτρα: Φοιτητές σε απόγνωση για ένα αστικό λεωφορείο – Σφοδρή αντίδραση του πρύτανη

Δεν χωρούν στο πεζοδρόμιο κάθε μέρα οι φοιτητές στην Πάτρα που θέλουν να μεταβούν στο Πανεπιστήμιο από την έλλειψη των αστικών λεωφορείων.

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή οργάνωση Πανεπιστημίου Πατρών της ΚΝΕ που έστειλε και τις χαρακτηριστικές φωτoγραφίες από την στάση του 6 στην οδό Ερμού και Κορίνθου, αναφέρει πως “η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να άνοιξε τις σχολές πετώντας το μπαλάκι στα υποχρηματοδοτούμενα Τμήματα για την τήρηση των μέτρων προστασίας, βάζοντας στα Ιδρύματα μας ιδιωτικές εταιρίες για να ελέγχουν πιστοποιητικά και υμνώντας την ατομική ευθύνη…αλλά δεν μπορεί να κρύψει τις τραγικές ευθύνες της πολιτικής της στην υγεία και την παιδεία!

Eικόνες ντροπής- Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονιστικό βίντεο με μαθητές σε σχολείο που πλημμύρισε

Αυτή την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που πατώντας στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στο έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ευθύνεται που ακόμα και σήμερα που ανοίγουν οι σχολές δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας φοιτητών και εργαζόμενων!

Ενάμιση (1,5) χρόνο μετά! 1,5 χρόνο που τα ιδρύματα έμειναν κλειστά για τους φοιτητές και ανοιχτά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα αιτήματα των χιλιάδων φοιτητών που με τις κινητοποιήσεις τους όλο αυτό το διάστημα κατάφεραν να επιστρέψουν στις σχολές τους..και διεκδικούν αυτό να γίνει με ασφάλεια!

Διεκδικούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ιδιαίτερα για την μετακίνηση των φοιτητών:

•             Οι πρωτοετείς φοιτητές να μπορούν να μετακινηθούν με μειωμένο κόμιστρο με τη χρήση της βεβαίωσης εγγραφής.

•             Πύκνωση δρομολογίων.

•             Ξεχωριστή γραμμή 6 & 2 προς Πανεπιστήμιο και πρώην ΤΕΙ ώστε να μην μπαίνουν στο ίδιο λεωφορείο φοιτητες, εργαζόμενοι και οι ασθενείς των Νοσοκομείων ΠΓΝΠ και «Άγιος Ανδρέας».

Η αντίδραση του Πρύτανη

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού εν μέσω  πανδημίας μιλώντας στον MAX fm και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο , κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» το πρωί της Παρασκευής. Εμφανίστηκε αγανακτισμένος από την κατάσταση που επικρατεί και ζήτησε την μεριμνά από τους αρμοδίους για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

 Αποκάλυψε μάλιστα πώς αν δεν υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και προστασίας ,με πύκνωση των δρομολογίων, στην επόμενη σύγκληση της Συγκλήτου το θέμα θα συζητηθεί με στόχο να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες από πλευράς του Πανεπιστημίου της Πάτρας για το θέμα , ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε εξώδικα και μηνύσεις.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας κατήγγειλε την στάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ κάλεσε το Αστικό ΚΤΕΛ να συνεχίσει την προσπάθεια του , προγραμματίζοντας ακόμη περισσότερα δρομολόγια.

Οι φοιτητές καθώς και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών όπως ανέφερε ο κ. Μπούρας  «προσφέρουν» στην Πάτρα έσοδα , αποτελούν οικονομική πηγή για την πόλη. Πιο συγκεκριμένα όπως τονισε χαρακτηριστικά ,κάθε μέρα οι φοιτητές δίνουν στην πόλη περίπου 1.000.000 ευρώ και το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πάτρας περίπου 70 εκ. ευρώ το χρόνο.