Πώς η “έκρηξη” Δένδια οδήγησε εκτός ΝΔ τον Μπογδάνο – Ο θερμός διάλογος με Παφίλη και η παρέμβαση του ΥΠΕΞ

 Πώς η “έκρηξη” Δένδια οδήγησε εκτός ΝΔ τον Μπογδάνο – Ο θερμός διάλογος με Παφίλη και η παρέμβαση του ΥΠΕΞ

Ο θερμός διάλογος στη Βουλή και οι απαράδεκτες τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη οδήγησαν στην έκρηξη του Νίκου Δένδια και τελικά στην παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος με απόφασή του καρατόμησε τον βουλευτή της ΝΔ (Κ. Μπογδάνο) από την ΚΟ της ΝΔ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΑΦΙΛΗ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΚΑΙ Η ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ:

  • Κ. Μπογδάνος: Δεν μπορεί κανένας να μας αναγκάσει να χαιρόμαστε για τη συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας για αυτό κανένας να μας αναγκάσει να λέμε Βόρεια Μακεδονία γι’ αυτό και όπου μπορούμε θα λέμε κράτος των Σκοπίων. Ο ΓΡΙΒΑΣ ΕΛΕΓΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΕΓΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΜΙΣΤΕΣ.  Αν κάποιοι θέλουν την Ελλάδα γυμνή και απροστάτευτη  να το πουν ευθέως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη η Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Κυριάκο Μητσοτάκη στέκεται στο ιστορικό της ύψος.
  • Θ. Παφίλης: Γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο, γεμάτος από αίμα ΚΚΕ, πρόγονοι σας συνεργάτες Γερμανών και ταγματασφαλιτών… και έρχεστε να μας κάνετε μαθήματα; Τι υποστηρίζετε; Αυτά που λέτε οι χρυσαυγίτες … αυτούς υπερασπίζεστε και σήμερα, αλλά δεν μας πιάνει το δηλητήριο, τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος, τι Μπογδάνος τι ΧΑ
  • Κ. Μπογδάνος: Έχετε μπερδευτεί… βαρύτατο ατόπημα η σύνδεση βουλευτή Α΄ Αθήνας ΝΔ με φασιστική, ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία. Έχω δεχθεί τραμπούκικες επιθέσεις από ΧΑ και άκρα αριστερά, ανεύθυνος και παντελώς απαράδεκτος, καμία αίσθηση τι θα πει αστική δημοκρατία, δεν είναι δυνατόν εντός του Κοινοβουλίου να συνδέουμε ανθρώπους που έχουν βάλει τα στήθη τους από διώξεις από εκείνους αναφέρετε, δεν το επιτρέπω και δεν επιτρέπεται να το επιτρέπει το πολίτευμα.
  • Θέλετε να με πείτε δεξιό, πολύ δεξιό, πουριτανό… σας απαγορεύω σύνδεση με ΧΑ, ρατσιστικά μορφώματα, τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους θα πάω στους φυσικούς μου προγόνους, οι φυσικοί μου πρόγονοι, αντιστράτηγος Αγιοπετρίτης πολέμησαν τον φασισμό. Ο αντικουμμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και αποτελεί δικαίωμα μας.
  • Θ. Παφίλης: Σας απαγορεύω επί χούντας το έλεγαν, όταν επικαλείστε… Πορτοσάλτε επιλεκτικά, εμείς δεν κρύψαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία, δικτατορία όλων όσοι έχουν τον πλούτο, αυτά που είπατε τα λέει η ΧΑ, δεν αποσύρω τίποτα από όσα είπα.
  • Κ. Μπογδάνος: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΙΚΑΛΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.  
  • Ν. Δένδιας: «Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να πω ότι δεν είμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή δεν είναι ανεκτή. Η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο είμαι εγώ σε αυτή την αίθουσα δεν θα το επιτρέψω».

Παναγιώτης Δρίβας