• 16 Οκτωβρίου, 2021

Δένδιας σε Μπογδάνο: Απαράδεκτη η συμπαράταξη με Κασιδιάρη, δεν είναι ανεκτή η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή

 Δένδιας σε Μπογδάνο: Απαράδεκτη η συμπαράταξη με Κασιδιάρη, δεν είναι ανεκτή η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για συμπαράταξη με τον καταδικασμένο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη. Ο υπουργός Εξωτερικών βγήκε εκτός εαυτού, όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «χαΐδεψε» την Χρυσή Αυγή σε λεκτική αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Έτσι, κατά την συζήτηση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, ξέσπασε κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος «χαΐδεψε» την Χρυσή Αυγή σε λεκτική αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να πω ότι δεν είμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή δεν είναι ανεκτή. Η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο είμαι εγώ σε αυτή την αίθουσα δεν θα το επιτρέψω».

Την «έκρηξη» του κ. Δένδια προκάλεσε η αναφορά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην παρουσία του σε εκδήλωση στο Βίτσι, όπου είχε καταθέσει στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Οταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Δρίτσας, υπενθύμισε την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ στην εν λόγω εκδήλωση, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε:

«Εκεί που τιμήσαμε τους Ελληνες όπου σταμλατησαν τον διαμελισμό της πατρίδας, ήταν εκεί ο κύριος Τζικαλάγιας και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, κυρία Αντωνίου. Στη Δημοκρατία, τα φασιστοειδή και τους μαύρους τύπους, τους διώκει και τους συλλαμβάνει η πολιτεία, είμαι αυτής της άποψης».