Γεννηματά: Θα διχαστούμε και θα οδηγηθούμε σε διάσπαση αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας

 Γεννηματά: Θα διχαστούμε και θα οδηγηθούμε σε διάσπαση αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας

Σημαντικές συναντήσεις με στελέχη του κόμματος στην επαρχία πραγματοποιεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Την Παρασκευή, είχε κλειστή συνάντηση στην Τρίπολη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων δίνοντας όμως ιδιαίτερο βάρος στα εσωκομματικά. Οπως είπε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή η εκλογική αναμέτρηση καθώς κρίνεται η ύπαρξη της παράταξης. Άφησε αιχμές για όσους χρησιμοποιούν, όπως λέει η ίδια, την ονομασία του ΠΑΣΟΚ για «επικοινωνιακά παιχνίδια».

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή το κόμμα έχει την ορμή να επιτύχει τον διπλασιασμό των δυνάμεων του τονίζοντας, ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αφήγημα και προτάσεις για την κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά, είπε πως «ζητώ την νέα εντολή, ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εμφανίστηκε εγγυήτρια της ενότητας, λέγοντας πως «τo 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από τη Βουλή. Διασφάλισα την ενότητα. Ενίσχυσα τις δυνάμεις της. Οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση».

Η πρόεδρος του κόμματος, υπογράμμισε πως, το διακύβευμα αυτών των εσωκομματικών εκλογών είναι βαθιά πολιτικό και κρίσιμο. «Συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της παράταξής μας και της πορείας προς τα μπρος. Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, αν θολώσουμε το μήνυμά μας, αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε με νόημα πως «θα διχαστούμε, θα οδηγηθούμε σε μία διάσπαση μοιραία για το χώρο μας αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτια μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Ακόμη εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η παράταξη έχει το σωστό momentum. «Τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς αν το πιστέψουμε που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά», είπε. Αναφέρθηκε επίσης, στο «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» που μπορεί να οδηγήσει στην Νέα Αλλαγή.

Τέλος η κυρία Γεννηματά άφησε και μια αιχμή μιλώντας για την συζήτηση γύρω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ. «Αρκετά με τα επικοινωνιακά κόλπα. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προστατεύοντας το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε οι προοδευτικοί πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ».

Κατέληξε λέγοντας πως «ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο του Κινήματος Αλλαγής. Εκτός από το ψηφοδέλτιό είναι υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε περισσότερο τον ήλιο».