Γερμανία-εκλογές: Θρίλερ – Στη μία μονάδα η διαφορά του SPD από τη CDU/CSU

 Γερμανία-εκλογές: Θρίλερ – Στη μία μονάδα η διαφορά του SPD από τη CDU/CSU

Δύο ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διατηρεί το προβάδισμά του, ωστόσο η διαφορά από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει πλέον συρρικνωθεί στη μία μονάδα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Allensbach για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το SPD χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 26%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν 0,5 και φθάνουν στο 25%.

Οι Πράσινοι κερδίζουν επίσης μισή μονάδα και ανεβαίνουν στο 16% και ακολουθούν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 10,5% (+0,5), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 10% (-1) και η Αριστερά με 5% (-1).

Οι ομοσπονδιακές γερμανικές εκλογές εξελίσσονται σε ντέρμπι ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Σήμερα, Παρασκευή, οι ηγέτες των τριών μεγαλύτερων κομμάτων θα απευθύνουν τις τελευταίες προεκλογικές τους ομιλίες.

Ο Άρμιν Λάσετ των Χριστιανοδημοκρατών θα μιλήσει στο Μόναχο έχοντας στο πλευρό του την απερχόμενη έπειτα από 16 χρόνια καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς θα μιλήσει στην Κολωνία ενώ η υποψήφια των πράσινων Άναλενα Μπερμποκ θα απευθύνει την τελευταία της προεκλογική ομιλία από το Ντίσελντορφ.

Σχετικά Άρθρα