Νέες “φωτιές” από τον γρίφο ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου: “Θα πάμε σε εκλογές με αυτό το υπουργικό σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό”

 Νέες “φωτιές” από τον γρίφο ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου: “Θα πάμε σε εκλογές με αυτό το υπουργικό σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό”

Ποιο μπορεί να είναι το σημειακό γεγονός, που θα επιβάλλει την ανάγκη ενός νέου κυβερνητικού σχήματος; Και γιατί θα αρκεί τότε ένας ανασχηματισμός και όχι αλλαγή εκλογικών πλάνων; Τον χρησμό επιχειρούν να λύσουν πολλοί μετά τα όσα υπονόησε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες λέγοντας ότι «θα πάμε σε εκλογές με αυτό το υπουργικό σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Προεκλογικό άρωμα, αρκετοί διέγνωσαν στις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, και το 2022 περιγράφεται να έχει περισσότερα θετικά ορόσημα όπως οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που θα εκταμιεύονται με μεγαλύτερο ρυθμό δίνοντας ώθηση στο μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης αλλά και το κλείσιμο του έτους με ανάπτυξη, που το οικονομικό επιτελείο ήδη προβλέπει ότι θα επιφυλάξει και νέα ευχάριστη έκπληξη. Περιμένουν με άλλα λόγια και νέα προς τα πάνω αναθεώρηση της ανάπτυξης γεγονός που θα ξεκλειδώσει νέες φοροελαφρύνσεις όπως αυτές που αναμένονται στον ΕΝΦΙΑ.

Το πιο προφανές αβέβαιο σημείο σε αυτή την πορεία είναι εξέλιξη της πανδημίας και οι κοινωνικές εντάσεις που ενδεχομένως πυροδοτήσει.

  • «Εφαρμόζουμε μέτρα που προσπαθούν να βρουν ισορροπία μεταξύ οικονομικής λειτουργίας, υγειονομικής επιτήρησης και κοινωνικής ειρήνης» έλεγε στενός συνομιλητής του Πρωθυπουργού στο libre.gr εξηγώντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από εδώ και στο εξής αλλά και δικαιολογώντας τα μπρος-πίσω με την ΚΥΑ για τους ανεμβολίαστους έφηβους, που τελικά αποκτούν πρόσβαση με αρνητικό rapid test στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Το τελευταίο… σήκωσε έργο, γιατί αρχικώς διέρρευσε προσχέδιο ΚΥΑ που απέκλειε τους ανεμβολίαστους εφήβους να συνοδεύσουν τους γονείς τους σε κλειστό χώρο εστίασης κάτι που τελικά απαλείφθηκε και διορθώθηκε στην ΚΥΑ, που πήγε προς εκτύπωση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

  • Την είσοδο των ανεμβολίαστων εφήβων με εργαστηριακό τεστ στα καφέ και εστιατόρια ζητούσε επίμονα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο επιχειρηματικός κόσμος της εστίασης, που είναι επιφυλακτικός για τον τζίρο τους το χειμώνα μιας και στους κλειστούς αμιγείς χώρους πολλοί πελάτες τους θα αποκλείονται.

Η Κυβέρνηση δαγκώνει τα χείλη για την πορεία της πανδημίας. Καταλύτης των μελλούμενων πιστεύουν ότι θα είναι ο Οκτώβριος οπότε και θα έχει φανεί αν η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων και ο μεγαλύτερος συγχρωτισμός λόγω κρύου σε εσωτερικούς χώρους λειτουργούν ως «επιταχυντής της μετάδοσης».

  • Ήδη πάντως καθημερινά καταγράφονται πολυάριθμα παιδιά που νοσούν από covid-19. Χθες για παράδειγμα 805 παιδιά ηλικίας λίγων μηνών έως 17 ετών εντοπίστηκαν θετικά σε σύνολο 2.919 νέων μολύνσεων.

Ολοταχώς για την τρίτη δόση εμβολίου οδεύει ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου και είναι ξεκάθαρο ότι μόλις ο ευρωπαϊκός οργανισμός ΕΜΑ ξεκαθαρίσει όλα τα θολά σημεία, μετά από τους ανοσοκατασταλμένους, για τρίτη δόση θα οδηγηθεί ο ήδη εμβολιασμένος γενικός πληθυσμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερο σενάριο είναι να προηγηθεί η αναμνηστική δόση στους άνω των 60 ετών και στο 8μηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους να καλούνται οι υπόλοιποι.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάποια mega εμβολιαστικά κέντρα θα κλείσουν ή θα μειώσουν πολύ τις εμβολιαστικές γραμμές τους.

Σχετικά Άρθρα