Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του

 Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του

Το λαϊκό προσκύνημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι. Ωστόσο, μόλις λίγο μετά τις 16:30 μεταφέρθηκε τελικά η σορός του στο παρεκκλήσι.

Αιτία της καθυστέρησης η εμπλοκή που υπήρξε με τα γραφεία τελετών και αποκαλύφθηκε σήμερα. Σε συνέχεια όλου αυτού του θρίλερ που ακολούθησε το θάνατο του μεγάλου μουσουργού και δεν τιμά τους εμπλοκόμενους, σήμερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει διαμάχη και μεταξύ δύο γραφείων κηδειών για το ποιος θα την αναλάβει.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε επιλέξει ρητά ποιο γραφείο τελετών θα αναλάβει τη διαδικασία της κηδείας του. Η κόρη του Μαργαρίτα ανέθεσε την τελετή σε άλλο γραφείο και προέκυψε διαμάχη και εμπλοκή των δύο γραφείων. Η διαμάχη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η μεταφορά της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στο παρεκκλήσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά της σορού του μεγάλου μουσουργού έγινε πριν λίγο, καθώς επιλύθηκε δικαστικά, η εμπλοκή που είχε προκύψει.

Με χειροκροτήματα και τραγουδώντας δικά του τραγούδια υποδέχθηκε το πλήθος που είχε από νωρίς συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη της Αθήνας, τη σορό του Μεγάλου Έλληνα.

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Σχετικά Άρθρα