Άνοιγμα σχολείων: Διαφωνία Λινού – Η συμβουλή στους γονείς

 Άνοιγμα σχολείων: Διαφωνία Λινού – Η συμβουλή στους γονείς

Αντίθετη με το σχέδιο 50+1, που προβλέπει την αναστολή του τμήματος ενός σχολείου όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών, εμφανίστηκε η Αθηνά Λινού  μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι όταν ξέρουμε ότι έχουνε νοσήσει έντεκα παιδιά από ένα τμήμα με 20 ατόμων που κλείνει, πιθανότατα έχουν προσβληθεί κι άλλα πέντε. Αυτά τα 20 παιδιά θα μεταφέρουν τη νόσο σε αδερφάκια, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Δηλαδή ένα τμήμα θα μεταφέρει τη νόσο σε 100-150 άτομα. Αυτά τα παιδιά κάνουν κι άλλες δραστηριότητες. Πάνε αγγλικά, πάνε χορό», επεσήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Το 10ήμερο παρασκήνιο για τον Αποστολάκη: Πως χάλασε το σχέδιο του Μαξίμου, τι φοβήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-Παραμένει σύμβουλος του Τσίπρα ο ναύαρχος

Η Αθηνά Λινού χαρακτήρισε ως «δύσκολο» το άνοιγμα των σχολείων, επισημαίνοντας πως «τα παιδιά των βρεφονηπιακών, των νηπιαγωγείων και του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού». «Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία, τα οποία είναι απαραίτητο να πάνε όλα τα παιδιά», σημείωσε η καθηγήτρια.

Συμβούλεψε δε τους γονείς «να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από σήμερα πρόβες κάθε μέρα, ώστε τα παιδιά να συνηθίσουν να τις φορούν».

Τέλος, χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος» την προτροπή ορισμένων γιατρών για την αποφυγή εμβολιασμού, μέχρι να γίνουν έρευνες στη χώρα μας. «Δεν έχουν σκεφτεί τις συνέπειες της νόσου. Από τα παιδιά που θα νοσήσουν, ένα 10% θα νοσήσει πολύ σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά μακροχρόνια υπολείμματα. Όλο αυτό θα δημιουργήσει μια κατάσταση εκρηκτική στην κατάσταση των οικογενειών», επεσήμανε καταληκτικά η Αθηνά Λινού.

Σχετικά Άρθρα