Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Ποιοι πρέπει να κάνουν ένα και ποιοι δύο rapid test την εβδομάδα – Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες

 Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Ποιοι πρέπει να κάνουν ένα και ποιοι δύο rapid test την εβδομάδα – Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν 1 rapid test την εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας 10 ευρώ. Ο έλεγχος θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά από την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές 2 rapid test την εβδομάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας 10 ευρώ το καθένα.

Ο έλεγχος θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά από την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που θα ισχύσουν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Για τη μετακίνηση εκτός νομού έχουμε επέκταση των μέτρων με τα τεστ. Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες (αεροπλάνο, πλοίο, τρένο, ΚΤΕΛ) θα πρέπει να έχουν rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι. Αυτό ισχύει για ηλικίες από 12 ετών. Παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test.

Θα πρέπει να πληρώνουν το τεστ 10 ευρώ. Ταυτόχρονα 10 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν και τα παιδιά για να κάνουν τεστ, προκειμένου να ταξιδέψουν.

metra metakinisi

Σχετικά Άρθρα