Μαξίμου: Η αντιπυρική προστασία λειτουργεί όταν δεν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις – Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τις νέες φωτιές

 Μαξίμου: Η αντιπυρική προστασία λειτουργεί όταν δεν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις – Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τις νέες φωτιές

Τα νέα πύρινα μέτωπα στην περιοχή της Λαυρεωτικής και των Βιλίων ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι η θερινή μάχη της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής δεν έχει τελειώσει. Συνεπώς σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες δεν ήταν κενή περιεχομένου η επισήμανση του πρωθυπουργού ότι οι δύσκολες μέρες δεν παρήλθαν.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ούτε αποδείχτηκε προσχηματική, όπως σημειώνουν οι ίδιοι παράγοντες, η απόφαση του να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες σε ψυχρό και ουδέτερο χρόνο μετά την αντιπυρική περίοδο.

Το βάρος έπεσε και πάλι στα εναέρια μέσα προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά στην Λαυρεωτική και να αναχαιτίσουν την πύρινη επέλαση στις πευκόφυτες πλαγιές του Κιθαιρώνα για να μην περάσει στο όρος Πατέρας και να μην κινδυνεύσει ο οικισμός των Βιλίων.

Τρόπον τινά επιχειρείται να καταδειχθεί ότι η αντιπυρική προετοιμασία λειτουργεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα όταν δεν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις όπως ο παρατεταμένος καύσωνας των προηγούμενων ημερών ή η πολυδιάσπαση δυνάμεων λόγω παράλληλων μετώπων.

Την ώρα της επιχείρησης πυρόσβεσης η είδηση του ισχαιμικού επεισοδίου που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και η εσπευσμένη μεταφορά του από την πολιτική προστασία στο Μαρούσι στο νοσοκομείο Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική, τοποθετήθηκαν δυο στεντς και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην καρδιολογική κλινική. Όπως μετέφεραν συνεργάτες του, η πίεση του προηγούμενου διαστήματος ήταν αφόρητη. Ένιωθε προ ημερών πόνο στο στήθος και με βάση το ιατρικό ιστορικό του καθώς είχε περάσει έμφραγμα στο παρελθόν, του είχε γίνει σύσταση αν επανέλθει η στηθάγχη να κατευθύνει άμεσα σε νοσοκομείο. Η είδηση πυροδότησε σειρά tweets από υπουργούς της κυβέρνησης που του εύχονταν περαστικά.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επιχειρησιακή ενημέρωση δήλωσε οτι ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι γεννημένος μαχητής και θα τα καταφέρει και σε αυτή την δύσκολη μάχη. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπιρτζης, τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και μετέφερε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Σχετικά Άρθρα