Κόλαση πυρός στην Αττική:Στις φλόγες Άγιος Στέφανος και Σταμάτα-Ανησυχία για την ένταση των ανέμων

 Κόλαση πυρός στην Αττική:Στις φλόγες Άγιος Στέφανος και Σταμάτα-Ανησυχία για την ένταση των ανέμων

Εκτός ελέγχου παραμένουν τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, κι ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι έχουν τυλίξει στις φλόγες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.
Διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση. Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στη Σταμάτα, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σωθούν τα σπίτια στο Πευκόφυτο.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πευκόφυτο και Ποντίων Αγίου Στεφάνου καθώς η πυρκαγιά που απειλούσε το Καλέτζι Μαραθώνα κατευθύνθηκε προς τα εκεί ενώ τα μέτωπα είναι αρκετά και ισχυρά. Το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης και σε Σταμάτα και Ροδόπολη.

Το μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου είναι μεγάλο καθώς η πύρινη λαίλαπα πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.

Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη, ενώ τη νύχτα εκκενώθηκε ο Βόθωνας προς τη Λίμνη Μαραθώνα και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου.

Το μέτωπο φτάνει τον Άγιο Στέφανο, όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική.

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, εκτός από τη φωτιά, είναι και ο πυκνός καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό όλης της Αττικής, δημιουργώντας μία πολύ αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Εκτός ελέγχου είναι και το δεύτερο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου καίγεται -εκτός των άλλων- και ένα εργοστάσιο με χρώματα και διαλυτικά στον παράδρομο της εθνικής οδού.

Η φωτιά συνοδεύεται από απανωτές εκρήξεις, που εμποδίζουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν.

Σχετικά Άρθρα