Μετάλλαξη Δέλτα: Αυτά είναι τα πέντε συμπτώματα

 Μετάλλαξη Δέλτα: Αυτά είναι τα πέντε συμπτώματα

Η μετάλλαξη Δέλτα, φαίνεται πως διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες παραλλαγές του κοροναϊού ως προς την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Η καταγραφή των νέων συμπτωμάτων που χαρακτηρίζουν το στέλεχος «Δέλτα» από τους κλινικούς γιατρούς και τους ερευνητές γίνεται σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή όταν οι ασθενείς εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι αναζητούν ιατρική βοήθεια.

Ο πρώτος εμβολιασμένος που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ – Τι λένε Καπραβέλος και Εξαδάκτυλος

Τα συχνότερα αναφερόμενα συμπτώματα που «φωτογραφίζουν» τη μετάλλαξη «Δέλτα» είναι:

  • Ρινική καταρροή
  • Επίμονος βήχας
  • Πονόλαιμος
  • Πονοκέφαλος
  • Πυρετός/Δέκατα.

«Ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος, η ρινική καταρροή και ο πυρετός εντοπίζονται σύμφωνα με στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο σε πάνω από το 90% των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα», εξηγεί η Δρ. Inci Yildirim Παιδίατρος Λοιμωξιολόγος από το Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Αντιθέτως, η ανοσμία είναι λιγότερο συχνά αναφερόμενη κάτι που χρήζει επιστημονικής διερεύνησης. Να σημειωθεί ότι η ανοσμία και η αγευσία χαρακτήριζαν τόσο το αρχικό στέλεχος της Ουχάν όσο και το «Άλφα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ένταση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την μετάλλαξη «Δέλτα» εξαρτάται τόσο από το ατομικό ιατρικό ιστορικό του καθενός όσο και από το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι έναντι της Covid-19.

Πάντως στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα τα συμπτώματα είναι ηπιότερα και διαρκούν λιγότερο.

Σχετικά Άρθρα