Συρίγος: Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής λύνουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα

 Συρίγος: Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής λύνουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα

Αυστηρή αλλά αξιοκρατική διαδικασία χαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος την θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ωστόσο όπως είπε λύνει ένα υπαρκτό, σοβαρό, κοινωνικό πρόβλημα.

Ο κ. Συρίγος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για το νέο σχολείο, διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι αν διαπιστωθούν στρεβλώσεις κατά την εφαρμογή του θα γίνουν διορθωτικές αλλαγές.

«Τέλεια συστήματα δεν υπάρχουν. Τα τέλεια συστήματα τα φτιάχνουν μόνον ολοκληρωτικά καθεστώτα και είναι τέλεια, διότι κανείς δεν τολμάει να τα αμφισβητήσει. Στις δημοκρατίες κρινόμαστε διαρκώς, αλλά κρινόμαστε σωστά βάσει του αποτελέσματος.

«Εάν σε κάποιες εξαιρετικά ειδικές περιπτώσεις -αντικειμενικά, πολύ λίγες- υπάρχει κάποια στρέβλωση που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, θα το διαπιστώσουμε. Πότε; Όταν βγουν τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα θα μελετηθούν με προσοχή και εδώ είμαστε, όπως είπε χθες ο Πρωθυπουργός, για να γίνουν, αν χρειαστεί, κάποιες διορθωτικές κινήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος, και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ σημαντικό, για μια χώρα σαν τη δική μας, που δεν διακρίνεται για τη σταθερότητα των θεσμών της, ότι έχει δημιουργήσει έναν θεσμό αδιάβλητο, που αφορά στην είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι και το βασικό σύστημα κοινωνικής κινητικότητας στη χώρα. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται επί ίσοις όροις για να διεκδικήσουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, μέσα από μια αυστηρή μεν, αλλά αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία».

Σχετικά Άρθρα