Tέλος τα μέτρα στην Μύκονο, χωρίς αξιοσημείωτη μείωση κρουσμάτων- Τα νησιά που βρίσκονται κοντά στο “κόκκινο”

 Tέλος τα μέτρα στην Μύκονο, χωρίς αξιοσημείωτη μείωση κρουσμάτων- Τα νησιά που βρίσκονται κοντά στο “κόκκινο”

Παύουν να ισχύουν σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17/7 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μύκονος ανοίγει χωρίς να υπάρχει πολύ μεγάλη μείωση στα ενεργά κρούσματα. Χθες Κυριακή, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε στο νησί 27 κρούσματα κορονοϊού κάτι που σημαίνει ότι η υποχώρηση δεν είναι αξιοσημείωτη.

Αλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα πάρτι από το νησί δεν έλειψαν. Τόσο στα σοκάκια, όσο και σε βίλες και γιοτ οι συναθροίσεις ήταν πολλές, γεγονός που φυσικά ευνοεί τη μετάδοση και τη διασπορά του ιού. Οι αρχές υπολογίζουν ότι τα πάρτι έφτασαν τα 15, αυτά που τουλάχιστον έγιναν αντιληπτά. Σε πολλά από αυτά επενέβη η αστυνομία.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων που παίρνουν σειρά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι επιστήμονες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων και στους άνω των 40 ετών, καθώς η ινδική παραλλαγή κυριαρχεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι 3.256 πολίτες 40-64 ετών μολύνθηκαν από τις 19 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, η μία περιοχή μετά την άλλη τίθενται σε κατάσταση συναγερμού, με νησιά και Θεσσαλονίκη να προβληματίζουν τους ειδικούς. Στη συμπρωτεύουσα την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου εντοπίστηκαν 1.146 μολύνσεις.

Η χαλάρωση των μέτρων έφερε πολλά νησιά ένα βήμα πριν από το «κόκκινο». Πρόκειται για νησιά που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των τουριστών, όπως είναι η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Κως, η Λέσβος, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος.

Σχετικά Άρθρα