Φίλης: Εξήγγειλαν διορισμό εκπαιδευτικών με χρήματα που είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

 Φίλης: Εξήγγειλαν διορισμό εκπαιδευτικών με χρήματα που είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητική πολιτική την εποχή της πανδημίας έχει επιδεινώσει την κατάσταση στην εκπαίδευση και έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές ανισότητες, τονίζει ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη:
«Με καθυστέρηση πλέον του ενός χρόνου, η κυβέρνηση εξήγγειλε τον διορισμό εκπαιδευτικών, με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη.

Η κυβερνητική πολιτική την εποχή της πανδημίας έχει επιδεινώσει την κατάσταση στην εκπαίδευση και έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο με υγειονομική ασφάλεια μετά από 18 μήνες ασυγχώρητης ολιγωρίας και καθυστερήσεων, που αποτελεί αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Όταν σ’ ολόκληρο τον κόσμο συζητούν για τα τεράστια μαθησιακά κενά και το πλήθος των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στα παιδιά από την πανδημία, η κυβέρνηση υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και κάνει τη ζωή στους μαθητές πιο δύσκολη, με αλλεπάλληλους εκπαιδευτικούς φραγμούς. Όπως το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που θα αποκλείσει από αυτά χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου.
Χρειαζόμαστε μικρότερες τάξεις, αναδιάρθρωση και μείωση της ύλης, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων για την ενίσχυση της δια ζώσης εκπαίδευσης και δημοκρατική οργάνωση της σχολικής ζωής. Για ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας, όχι ανταγωνισμού και διακρίσεων».

Σχετικά Άρθρα