Σύγχυση με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για τις μάσκες – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

 Σύγχυση με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για τις μάσκες – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Μπερδεμένοι εμφανίζονται οι ειδικοί, αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της χρήσης της μάσκας ή όχι στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Νίκος Ο Σύψας δήλωσε τοι πρωί της Δευτέρας ότι η επιτροπή δεν έχει δώσει εντολή “βγάλτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους”. Όπως διευκρίνησε “η επιτροπή δεν είπε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους”.

‘Άμεσα,  ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε και τόνισε πως δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι λέει η Επιτροπή. ”Δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή” ήταν η απάντηση του κυβερνητικού στελέχους.

Την ίδια ώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστελία Πελώνη αφήνει …ανοιχτό να επανέλθουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους!

Τσίπρας: “Ξέρουν οι πολίτες ότι θέλουμε να νικήσουμε τη Δεξιά για να επιστρέψει η Δικαιοσύνη”

Την αρχή έκανε ο κ. Σύψας, που εμφανίστηκε στο OPEN, μετά από πολύμηνη αποχή από τα ΜΜΕ, μετ’ επιτάσεως επεσήμανε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες και είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία και οι δηλώσεις περί απόφασης να βγουν οι μάσκες.

«Η Επιτροπή κρίνοντας τη κατάσταση της χώρας, κρίνοντας τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και τη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας. Παρακαλώ παρακολουθήστε τις δηλώσεις της κ. Παπαευαγγέλου. Η Επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνω από το σπίτι, όπως παίρνουμε τα κλειδιά μας, παίρνουμε και τη μάσκα μας», είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, στο OPEN και συνέχισε: «Το αν για κάποιον λόγο είδαμε 8στηλους τίτλους ‘πετάμε τις μάσκες’ αυτό δεν το κατανοώ. Δεν έχουμε δώσει εντολή ‘βγάλτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους΄.

Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος το μήνυμα στην κοινωνία. Τεράστιο λάθος. Η μετάλλαξη είναι εδώ. Ποτέ δεν το είπε η Επιτροπή, ποτέ! Το λέω με σαφήνεια. Η Επιτροπή έδωσε μια μικρή χαλάρωση όταν είσαι σε μια περιοχή χωρίς συγχρωτισμό τότε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγες ώρες μετά τον διέψευσε, τονίζοντας πως «καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής».

Μιλώντας στην εκπομπή του Βασίλη Σκουρή και της Ντίνας Μόσχου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, τόνισε πως αυτό που είπε ο κ. Σύψας, ότι δηλαδή η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες, δεν ισχύει.

Το ECDC αποκαλύπτει την πραγματικότητα για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα – Πόσοι έχουν κάνει δύο δόσεις, ποια ηλικιακή ομάδα δεν κλείνει ραντεβού (πίνακες)

Αναλυτικά ο σχετικός διάλογος με τον Βασίλη Σκουρή:

– Γιατί πήρατε απόφαση κύριε υπουργέ για τις μάσκες να βγουν στους έξω χώρους χωρίς να ρωτήσετε την Επιτροπή; Το είπε σήμερα ο κ. Σύψας.

– Δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή. Δεν ισχύει αυτό.

– Δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Σύψας;

– Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής.

– Μάλιστα, γιατί τότε είπε ψέματα ο κ. Σύψας;

– Σας απαντώ, καμία απόφαση.

Πελώνη:Ανοιχτό να επανέλθουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

 “Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. “Δεν έχουμε απαλλαγεί από τη χρήση μάσκας, παρά μόνο στους εξωτερικούς χώρους, όπου κι εκεί χρησιμοποιείται όταν υπάρχει συνωστισμός” ανέφερε και συμπλήρωσε “όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα”.

Η κ. Πελώνη απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα που αναμένεται να επικρατήσει στην Ευρώπη, προκαλεί προβληματισμό.

“Ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων και η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό” είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη

«Η καταγγελία πως η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αγνόησε την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη “Δέλτα” επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story και τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών για να κρύψει την αποτυχία του». «Και έχει από πάνω και το θράσος», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «να μιλάει για υγειονομικό σαμποτάζ, ο αρχισαμποτέρ που έκανε γλέντια στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα όταν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα που τους είχε επιβάλει».

Σχετικά Άρθρα