Αμφιβολίες για τον “γρίφο” των προνομίων σε εμβολιασμένους- Ενστάσεις στα ΜΜΕ για τον διαχωρισμό

 Αμφιβολίες για τον “γρίφο” των προνομίων σε εμβολιασμένους- Ενστάσεις στα ΜΜΕ για τον διαχωρισμό

Για “γρίφο” σχετικά με το πάσο για κλειστούς χώρους κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η “Καθημερινή”, προτρέποντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις ως προς τα μέτρα διαχωρισμού μεταξύ εμβολιασμένων και μη και τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από τις 15 Ιουλίου, κι ενώ η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παραμένει αρκετά χαμηλή.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα “σύνθετο πλέγμα προβλέψεων” και επισημαίνει τις ενστάσεις ή και αντιδράσεις των επαγγελματιών του χώρου. “Ακόμη κι αν μπορέσει να εφαρμοστεί το σύστημα πολλαπλών όρων για την είσοδο στους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας το ζητούμενο παραμένει άλλο: πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός”, αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα.

Η Καθημερινή

Για “δύσκολο σταυρόλεξο” ως προς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μιλούν “Τα Νέα”, επισημαίνοντας στο ρεπορτάζ τους τις δυσκολίες που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επαγγελματίες της εστίασης προβάλλουν εύλογα αντιδράσεις καθώς καλούνται να αναλάβουν τον έλεγχο -και την αστυνόμευση;- των πελατών τους.

Τα Νέα

Για διχαστικά και ανεφάρμοστα μέτρα κάνει λόγο η Εφημερίδα των Συντακτών. Μετατρέπονται οι επαγγελματίες σε αστυνομία υγειονομικού ελέγχου, τονίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η εφημερίδα των συντακτών

Σκληρή στην κριτική της η “δημοκρατία” περιγράφει τα μέτρα ως “σχέδιο ναζιστικής εμπνεύσεως”. “Διαχωρίζουν τους πολίτες, διχάζουν την κοινωνία για τα εμβόλια”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δημοκρατία

Ανάλογη κριτική διατυπώνουν η “Αυγή” και ο “Ριζοσπάστης”.

Αυγή
Ριζοσπάστης

Σχετικά Άρθρα