H Τένια Μακρή “επανέρχεται”: Τι εννοούσε για τη “γοητευτική προσωπικότητα του πιλότου”

 H Τένια Μακρή “επανέρχεται”: Τι εννοούσε για τη “γοητευτική προσωπικότητα του πιλότου”

Αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε η αναφορά της Τένιας Μακρή για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν. Η Τένια Μακρή λοιπόν, κληθείσα να τοποθετηθεί για τη δολοφονία: «Θα δούμε και τη γοητεία σε όλη της την έκθεση κατά τη διάρκεια της δίκης. Θα δείτε μία γοητευτική προσωπικότητα που θα αρχίσετε κι εσείς να είστε followers».

Η κα Μακρή εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» από την οποία έλειπε το πρωί της Παρασκευής η Κατερίνα Καινούργιου. Η ψυχολόγος μεταξύ άλλων είπε για να εξηγήσει τη φράση αναφορικά με τον δολοφόνο της Καρολάιν: «Δεν πίστευα στα 70 μου χρόνια ότι τα social media θα ασχολούνταν έτσι μαζί μου, με μία έκφραση η οποία ήταν μεμονωμένη και συνέχεια μιας ολόκληρης κουβέντας που είχαμε κάνει προηγουμένως την εκπομπή».

“Κόλαση” με Λιάγκα – Σκορδά και Δημουλίδου on air…

“Παίζει μία παράσταση για να αποσπάσει τη συμπάθεια”

Και συνέχισε: «Οι προσωπικότητες αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά γοητευτικές, γιατί θέλουν να προσελκύσουν τους ανθρώπους κοντά τους, θέλουν να αποσπάσουν τη συμπάθειά τους, να κάνουν τα θύματα ούτως ώστε να έχουν την εύνοια και τη το χειροκρότημα της κοινής γνώμης. Αυτή η προσωπικότητα καταγράφεται σε όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια και δεν είναι κάτι που εφηύρα εγώ. Αν όμως εκείνη τη στιγμή αυτό που είπα απομονώθηκε ως πρόταση και θεωρήθηκε ότι είναι μία ευνοϊκή έκφραση υπέρ του ανθρώπου αυτού ο οποίος διέπραξε το έγκλημα…. Δεν ήταν μία προσωπική μου άποψη ήταν μία πραγματική άποψη είναι επιστημονικά εδραιωμένη. Οι άνθρωποι αυτοί όταν βρεθούν μπροστά στο κοινό θα παίξουν μία παράσταση που τουλάχιστον στη δική μας τη γλώσσα τη λέμε μία κοινωνικοποίηση με τον εαυτό τους, ένα φλερτ με τον εαυτό τους και με τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους. Αν λοιπόν αυτό παραφράστηκε δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικά.

Από τη στιγμή που ως ψυχολόγοι καλούμεθα… ως άνθρωποι που έχουμε μία γνώση στο αντικείμενό μας, οφείλουμε να είμαστε σωστοί σε αυτό που εκφράζουμε. Ίσως θα έπρεπε αυτή τη λέξη εγώ να την πω περιφραστικά, να την πω διαφορετικά. Ηταν μία άστοχη στιγμή μέσα σε όλη την ανάλυση αυτής της φυσιογνωμίας στο πλαίσιο μιας ολόκληρης κουβέντας. Αυτή ήταν η κατακλείδα της όλης κουβέντας που είχε προηγηθεί» είπε η Τένια Μακρή.

“Η περιγραφή μου δεν είχε σκοπό να κάνει ελαφρύτερο το προφίλ του δράστη”

Και συνέχισε: «Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δώσω μία φυσιογνωμική πινελιά σε αυτό τον άνθρωπο που θα τη χρησιμοποιούσε υπέρ του. Είναι γητευτής ο άνθρωπος κοροϊδεύει, σου λέει ψέματα, σε φλερτάρει, ιδανικοποιεί τον εαυτό του. Αυτό λοιπόν ήταν αυτό που είπα. Αν αυτό ειπώθηκε σε λάθος στιγμή, αυτό μπορώ να το δεχτώ, αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτή η περιγραφή μου είχε σκοπό να κάνει ελαφρύτερο το προφίλ του δράστη. Ας πούμε ότι ήταν μία άστοχη στιγμή, Αλλά το περιεχόμενό της δεν ήταν έτσι όπως το μεταφράσανε κάποιοι μέσα στα social media».

Σχετικά Άρθρα