Εξώδικο Παρασκευόπουλου στον Ρωμανό για τα Πετράλωνα – Αποσύρθηκε άρον άρον tweet και δημοσίευμα

 Εξώδικο Παρασκευόπουλου στον Ρωμανό για τα Πετράλωνα – Αποσύρθηκε άρον άρον tweet και δημοσίευμα

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απέστειλε εξώδικο εναντίον του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού με αφορμή τα όσα αναρτήθηκαν στο twitter από την “Ομάδα Αλήθειας” ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το νόμο του.

Ειδικότερα ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει:

       “Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter,  την Κυριακή 21.6.2021 αναρτήσατε δήλωσή σας με το ακόλουθο περιεχόμενο «Πετράλωνα: Είχε καταδικαστεί για βιασμό φοιτήτριας ο 35χρονος – Είχε βγει με το νόμο Παρασκευόπουλου», το οποίο συνοδευόταν και από σύνδεσμο που παρέπεμπε σε ενημερωτικό ιστότοπο (σχετικό link https://www.newsit.gr/egklhma/petralona-eixe-katadikastei-gia-viasmo-foititrias-o-35xronos/3310194/).

Την ανάρτησή σας με το συγκεκριμένο της περιεχόμενο υποστηρίξατε και στη συνέχεια  αναδημοσιεύοντας  δηλώσεις τρίτων με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Συγκεκριμένα αναπαραγωγή της ανάρτησης της δημοσιογράφου @EvlambiaRevi : «Αποκάλυψη του @ethnos.gr  – Το 2020 αποφυλακίστηκε» με την παραπομπή σε σχετικό δημοσίευμα: https://www.ethnos.gr/ellada/162480_biastis-sta-petralona-eihe-biasei-22hroni-kai-bgike-exo-me-ton-nomo-paraskeyopoyloy).

Επίσης, αναπaαραγάγατε την  είδηση από το @eReportaz: «Βιαστής – Πετράλωνα: Είχε βιάσει και αποπειραθεί να σκοτώσει 22χρονη και βγήκε έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου» με παραπομπή στο link https://www.ereportaz.gr/viastis-petralona-eiche-viasei-kai-apopeirathei-na-skotonei-22chroni-kai-vgike-exo-me-ton-nomo-paraskevopoulou/) και προσθήκη σχετικών hashtag #TOPNEWS #ΕΛΛΑΔΑ.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η εκ μέρους σας αναπαραγωγή του tweet της Ομάδας Αλήθειας  συνοδευόμενο από την φράση «Από τις περιπτώσεις που παθαίνουν αφωνία οι «ευαίσθητοι» και με παραπομπή σε σχετικό link https://omadaalithias.gr/ellada/viasmos-sta-petralona-me-nomo-paraskeyopoyloy-eihe-vgei-o-35hronos?fbclid=IwAR0mZxNSTLFsJZ4tvSj8EwX3Htkbvfc04z1AQmrzV-rb3C3nknZx1hXCOls).

Συνεχίσατε δε, με την αναπαραγωγή tweet   @tomanifesto.gr συνοδευόμενο με τη φράση «Σκέφτομαι ότι αυτό το τέρας που σκότωσε τη σύντροφό του, έπνιξε και κρέμασε το σκυλί της και διέλυσε τη ζωή του παιδιού του πριν αυτή αρχίσει καλά καλά θα πάει φυλακή και θα βγει έξω  σε 16 -19 χρόνια» και παραπομπή σε σχετικό link https://tomanifesto.gr/to-egklima-paraskeyopoyloy-syriza/).

Οι αναρτήσεις αυτές είναι απολύτως αναληθείς κατά το περιεχόμενο.

        Η πραγματικότητα είναι ότι ο φερόμενος ως δράστης αποφυλακίστηκε στις 14 Αυγούστου 2020 με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειδοικών Γρεβενών, «σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ» αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).Συνεπώς, ΔΕΝ αποφυλακίστηκε με το «νόμο Παρασκευόπουλου» (4322/2015 και στη συνέχεια 4411/2016) ή με οποιονδήποτε ανάλογο  αποσυμφορητικό νόμο  ΑΛΛΑ με τις κοινές  του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση, οι οποίες ορίζουν διαφορετικούς χρόνους έκτισης και ισχύουν από το 1996 (Ν.2408/1996).

        Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο λεγόμενος «νόμος Παρασκευόπουλου» ήταν νόμος προσωρινής διάρκειας, η οποία έληγε  όπως ρητά οριζόταν στις 28.8.2017, και ότι παγίως  αποκλείεται εφαρμογή νόμου που ορίζει συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος του εκτός της διάρκειας αυτής. Αυτός ο ετεροχρονισμός μπορεί να ισχύει  ι μόνο για πάγιες ρυθμίσεις, γι’ αυτό ορθά η δικαστική απόφαση εφάρμοσε τον παλαιότερο Ποινικό Κώδικα αντί του ισχύοντος.

          Η παραπάνω δήλωσή σας είναι άκρως συκοφαντική για το πρόσωπό μου, το οποίο συνδέετει και με τις παραπάνω δημόσιες αναρτήσεις σας στη συνείδηση των πολιτών με τη διάπραξη στυγερών εγκλημάτων. Η σύνδεση αυτή προκαλεί σε εμένα διαρκώς προβλήματα καθημερινής διαβίωσης και κυκλοφορίας, καθώς συναντώ ανθρώπους, οι οποίοι με αναγνωρίζουν, μου αποδίδουν εγκλήματα και ενίοτε με απειλούν σοβαρά (έχει ασχοληθεί η Αστυνομία). Η προσβολή πολλαπλασιάζεται εξάλλου επειδή αφορά τον υπογράφοντα , πρόσωπο που για πολλές δεκαετίες και από διάφορες θέσεις (καθηγητή Ποινικού Δικαίου, δικηγόρου, Δικαστή σε ανώτατα ειδικά δικαστήρια της χώρας ) υπηρετεί το Δίκαιο.

         Επιπλέον, το γεγονός ότι έχετε την ιδιότητα του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί έναν μεγάλο αριθμό εντύπων, ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών μέσων  να σας ακολουθούν και να αναπαράγουν τα ψεύδη σας, με αποτέλεσμα αυτά  να αναπαράγονται σε όλη τη χώρα.

        Η επαφή σας με το κυβερνητικό κόμμα εξάλλου σας παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζετε τα αληθή στοιχεία και επομένως το γεγονός ότι τα ψεύδη σας είναι συκοφαντικά και κακόβουλα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Σας καλώ να επανορθώσετε άμεσα αποκαθιστώντας την αλήθεια με γραπτή δήλωσή σας στο ίδιο μέσο με την ιδιότητα του Διευθυντή Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και να αποφύγετε στο μέλλον οποιαδήποτε ανάλογη συκοφαντική αναφορά στο πρόσωπό μου, αλλιώς επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο μέσο σε βάρος σας”.

Ήδη πάντως η “Ομάδα Αλήθειας” είχε σπεύσει να κατεβάσει το συκοφαντικό tweet και το σχετικό δημοσίευμα.

Ομάδα Αλήθειας

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Αλήθειας δημοσίευσε χθες ένα κείμενο με τίτλο «Βιασμός στα Πετράλωνα: Με το νόμο Παρασκευόπουλου είχε βγει ο 35χρονος».

Στο συκοφαντικό και ψευδές δημοσίευμα αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «ο 35χρονος δράστης του βιασμού της 50χρονης καθαρίστρια στα Πετράλωνα είχε καταδικαστεί για βιασμό, αλλά αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου».

Ομάδα Αλήθειας

Σχετικά Άρθρα