“Φρούριο” η Γενεύη για τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

 “Φρούριο” η Γενεύη για τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

Ακόμη και σε μια πόλη σαν τη Γενεύη, που είναι συνηθισμένη στα μεγάλα διπλωματικά γεγονότα, η συνάντηση κορφής μεταξύ Τζο Μπάιντεν και του Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει ένα γεγονός που απαιτεί την ανάπτυξη μιας τεράστιας δύναμης, η οποία θα εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο ηγετών.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί, στρατιωτικοί και άλλα μέλη υπηρεσιών ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί για να φροντίσουν ότι η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ομολόγου του της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα το πάρκο και η βίλα La Grange, όπου Μπάιντεν και Πούτιν θα συναντηθούν για μερικές ώρες αύριο, είναι περικυκλωμένα από μεταλλικά οδοφράγματα με συρματόπλεγμα. Όλη η συνοικία και τα περίχωρά της είναι αποκλεισμένα.
Τα μέτρα ασφαλείας όμως δεν περιορίζονται εκεί. Μπροστά από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που απέχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα η μία από την άλλη, βρίσκονται δεκάδες Ελβετοί στρατιώτες, οι οποίοι έχουν πάει στη Γενεύη για να στηρίξουν τη Διπλωματική Αστυνομία, η οποία είναι υπεύθυνη για την εξωτερική προστασία πολλών πρεσβειών στην πόλη.

Σχετικά Άρθρα