Τι συνέβη με την ανεμβολίαστη αναισθησιολόγο που βρέθηκε θετική στον ιό, ενώ ήταν σε χειρουργείο

 Τι συνέβη με την ανεμβολίαστη αναισθησιολόγο που βρέθηκε θετική στον ιό, ενώ ήταν σε χειρουργείο

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο στο «Γ.Γεννηματάς» στην Θεσσαλονίκη.

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Πέτρος Κετικίδης αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε: «Ήταν τρία ακόμη άτομα στην ομάδα του χειρουργείου. Η συνάδελφος το μεσημέρι ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο ένιωσε αδιαθεσία. Έκανε rapid test και μοριακό έλεγχο. Βρέθηκε θετική και απομακρύνθηκε. Η αίθουσα του χειρουργείου που βρισκόταν έκλεισε και απολυμάνθηκε και τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά. Δε σταμάτησαν καθόλου τα χειρουργεία. Σε ένα χειρουργείο συμμετείχε. Γίνεται ιχνηλάτηση σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της σε εκείνο το χειρουργείο και όλοι μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί», ανέφερε ο κ. Κετικίδης.

Δραματική ανακοίνωση Αστυνομικών: Πρωτόγνωρη η κατάσταση στα Τμήματα

«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων συναδέλφων. Αλλά υπάρχει και ένα μέρος συναδέλφων που προσελήφθη πρόσφατα. Γιατί δεν τους εμβολίασαν πριν αναλάβουν; Αυτοί μπήκαν στο σύστημα πριν 1-2 μήνες και θα πάρουν σειρά εμβολιασμού σε 2-3 μήνες. Είναι επικουρική η συνάδελφος, δεν έχει πολύ χρόνο που έχει προσληφθεί. Δεν έχω καμία πληροφόρηση αν είναι αρνήτρια, εμβολιασμένη ή όχι. Το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους μόνιμους είχε γίνει το Δεκέμβριο, εντός μιας ώρες έπρεπε να απαντήσουμε αν θα εμβολιαστούμε ή όχι. Δεν υπήρξε άλλος οργανωμένος εμβολιασμός των υγειονομικών. Μπήκαν στην κανονική σειρά όπως μπαίνει ο απλός πολίτης», συνέχισε ο ίδιος.

«Υπάρχει δυνατότητα όλων των υγειονομικών να εμβολιαστούν με προτεραιότητα. Στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρξε και δεύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Και τώρα μπορεί να μπει κάποιος σε σειρά προτεραιότητα και πρέπει να γίνει για τους λίγους υγειονομικούς που έχουν μείνει ακάλυπτοι», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Σχετικά Άρθρα