Σπίρτζης: “Έχουμε 14 δολοφονίες επί κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά το επιτελικό κράτος κυνηγά τη νεολαία”

 Σπίρτζης: “Έχουμε 14 δολοφονίες επί κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά το επιτελικό κράτος κυνηγά τη νεολαία”

«Είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, η εργαλειοποίηση της αστυνομίας προκειμένου να καταστείλει τα κινήματα και τις δημοκρατικές διεκδικήσεις των πολιτών», είπε “Στο Κόκκινο”, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Χρίστος Σπίρτζης. 

«Η βαρύτητα που έχει δώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στα θέματα καταστολής και όχι στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Να θυμίσω,  από την αρχή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας,  έχουν ιδρύσει την ΔΡΑΣΗ, την ΟΔΟΣ, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τους Πάνθηρες, σώματα δηλαδή που έχουν ως κατεύθυνση τη καταστολή και δεν έχουν καμία σχέση με την καταπολέμηση του εγκλήματος». 

«Το γεγονός ότι μέσα σε 12 ώρες είχαμε την εκτέλεση δύο συμβολαίων θανάτου και την ίδια μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε στο υπουργικό συμβούλιο να πει ότι συνεχίζει το διαγωνισμό για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δείχνει τον  τραυματισμό που έχει επιφέρει η ΝΔ απέναντι στη νέα γενιά, απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, απέναντι στους αγώνες και το συνδικαλιστικό κίνημα».

Μπερδέσης: Η αθώωση για τον πυροβολισμό στο στόμα και ο θάνατος συναθλητή του στο ρινγκ

«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Ελληνική αστυνομία δεν έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή να αντιμετωπίσει το έγκλημα, ενώ εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση, ως το σφυρί απέναντι σε όσους εκφράζουν κοινωνική διαμαρτυρία. Και αυτό δείχνει ότι έχουμε πραγματικά έλλειμμα Δημοκρατίας. Δυστυχώς αυτή η εργαλειοποίηση, μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ του πολίτη και της αστυνομίας».