Σπίρτζης: Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Κασσελάκη

 Σπίρτζης: Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Κασσελάκη

Στις τεκτονικές αλλαγές που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (13/11) ο Χρήστος Σπίρτζης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «εγώ μένω στον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη»

«Πρόκειται για διάσπαση αυτό που έχει γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας εκλογής προέδρου χωρίς να πάμε σε συνέδριο. Δεν υπήρξε πολιτική διαφωνία, σύνθεση ή και ρήξη και έτσι πήρε οπαδικά χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης στον ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος τόνισε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη να εκπροσωπήσουμε το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο».

«Ο Κασσελάκης θέλει πίστωση χρόνου»

Ερωτηθείς για την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι δεν θέλει να τοποθετηθεί δημόσια, σημειώνοντας πως «ό,τι είχα να πω, τα είπα στα όργανα», ωστόσο συμπλήρωσε πως «θέλει πίστωση χρόνου».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ευχή του Γιάννη Ραγκούση να μην γίνει η ΣΥΡΙΖΑ «πρώην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν σενάρια να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να μην αποχωρήσουν κι άλλα μέλη, πρέπει να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον».

«Η πρότασή μου για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ παραμένει»

Όσον αφορά στα σενάρια περί συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος είπε: «Δεν έχουμε από το ΠΑΣΟΚ έναν άλλον πολιτικό βηματισμό ώστε να μπορεί να εκπροσωπήσει τον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο της χώρας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυόταν και υπήρχε άλλο κόμμα που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο θα σας έλεγα ότι δεν έχει καμία σημασία το όνομα. Η πρότασή μου για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ παραμένει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διάσπαση και βρίσκεται σε μία περιδίνηση και το τρίτο κόμμα παραμένει τρίτο κάτι σημαίνει αυτό».

Τι είπε για Αχτσιόγλου και Τσίπρα

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Αχτσιόγλου είπε: «Δεν θα μιλήσω για άτομα που έχουμε υπάρξει μαζί στην πολιτική»

Σχετικά με τα περί παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τοποθετηθεί. Η αποχώρησή του και η έναρξη εκλογής προέδρου δεν συνοδεύτηκε από πολιτικές διαδικασίες και σύνεση άρα καλό είναι η παρακαταθήκη που έχει αφήσει να μη μπει σε εφήμερες συγκρούσεις και να παίξει τον ρόλο της συνοχής ή της επανασυγκόλλησης», είπε και τέλος πρόσθεσε:

«Μακάρι να είχε τη δυνατότητα να ενώσει τον χώρο ο Τσίπρας».

Σχετικά Άρθρα