“Φωτιές” άναψαν οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Γιατί η Κατεχάκη διστάζει να συγκρουστεί κατά μέτωπο με το οργανωμένο έγκλημα

 “Φωτιές” άναψαν οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Γιατί η Κατεχάκη διστάζει να συγκρουστεί κατά μέτωπο με το οργανωμένο έγκλημα

Τα δυο συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν στην Αττική σε ένα μόλις 24ωρο έχουν προκαλέσει μείζον ζήτημα στην κυβέρνηση. Κι ενώ θα περίμενε κανείς μια ακαριαία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης το κλίμα επιδείνωσε η τοποθέτηση του ίδιου του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Μέσα σε αυτό το κλίμα έξαρσης της βαριάς εγκληματικότητας ο κ. Μητσοτάκης έκρινε οτι στο υπουργικό συμβούλιο έπρεπε να αναφερθεί στην προκήρυξη  που βγήκε χθες στον αέρα για τις προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Του Σωτήρη Μπολάκη  

  • «Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων» ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Μητσοτάκης «σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Κι αυτό ήρθε ως απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που μέσω facebook κατηγορούσε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη ότι «το νόμος και τάξη που έταξε αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας,  αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το πως θα στήσει αστυνομικά τμήματα μέσα στα ΑΕΙ».

Σύννεφα στην Κατεχάκη

Τα καλάσνικοφ σφυρίζουν ανενόχλητα και η ΝΔ ασχολείται με την καταστολή των νέων ακόμα και μέσα στα ΑΕΙ, σχολίαζαν πηγές της Κουμουνδούρου αποδίδοντας για μια ακόμη φορά στην κυβέρνηση προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης χαϊδεύοντας τα γνωστά συντηρητικά ακροατήρια.

  • Στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν απροθυμία της κυβέρνησης να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα και αυτό το αποδίδουν και στην ύπαρξη κυκλώματος επίορκων αστυνομικών στην ΕΛΑΣ το οποίο διστάζει να το αγγίξει η φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα σύννεφα πάντως έχουν αρχίσει να πυκνώνουν πάνω από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με πιο ενδεικτικό της αδράνειας που επιδεικνύεται ιδίως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το γεγονός ότι σε δύο χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώθηκαν 14 ενέδρες θανάτου οι 4 μόλις τον τελευταίο μήνα με τα ξακαθαρίσματα λογαριασμών των νονών της νύχτα να μένουν και ανεξιχνίαστα και οι δράστες ασύλληπτοι.

Δογματισμός

Αναπόφευκτα η εμμονή της κυβέρνησης να μιλά για τα πανεπιστήμια επιβεβαιώνει για το ΣΥΡΙΖΑ την κριτική του ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει στο στόχαστρό της τους νέους.

Ο τομεάρχης παιδείας Νίκος Φίλης κουμπώνει το αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια με το «σφαγείο» της Κεραμέως όπως αποκαλεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.  

  • Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι 41 εργατικά κέντρα από όλη την Ελλάδα αντιδρούν και καταδικάζουν το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ κάνοντας λόγο για πλήγμα στην εργασία.

«Ακόμη και με μέσο όρο 12 ή 13, θα υπάρξουν χιλιάδες υποψήφιοι που θα δουν κλειστές τις πόρτες των ΑΕΙ. Αυτό το αίσχος είναι κάτι που δεν αποτόλμησε ποτέ κανένα από τα προταθέντα εξεταστικά συστήματα,  διαφόρων κυβερνήσεων» σχολίαζε ο κ. Φίλης. 

Από το ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ένα υπερκομματικό μέτωπο δυνάμεων της εργασίας και της παιδείας να στήνεται απέναντι στο διπλό σχέδιο της κυβέρνησης. Το κάλεσμα πλέον γίνεται και από την Κουμουνδούρου: 

  • «Ματαίωση της χουντικής εμπνεύσεως ρύθμισης για Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» και του εξεταστικού –λαιμητόμου για την εισαγωγή τα ιδρύματα που θα εκτοξεύσει την φθηνή εργασία.  

Σχετικά Άρθρα