Ανοίγουν γυμναστήρια, περισσότεροι καλεσμένοι σε δεξιώσεις – Τι αποφασίζει και τι όχι η επιτροπή

 Ανοίγουν γυμναστήρια, περισσότεροι καλεσμένοι σε δεξιώσεις – Τι αποφασίζει και τι όχι η επιτροπή

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία συνεδριάζει σήμερα θα εξετάζει το ζήτημα του ανοίγματος των γυμναστηρίων και το αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης για αύξηση του αριθμού των παρισταμένων σε δεξιώσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που δεν θα συζητηθεί ώστε να ληφθούν αποφάσεις είναι η περαιτέρω παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Από την κυβέρνηση λένε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή αξιολογούμε την επίδραση από όλα τα προηγούμενα ανοίγματα».

Για τα γυμναστήρια στην ατζέντα θα βρεθεί το πρωτόκολλο της επαναλειτουργίας τους με τις πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει:

  • δύο υποχρεωτικά self test για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα
  • έναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.
  • ανοιχτά παράθυρα
  • κλειστό κλιματισμό και κλειστά αποδυτήρια

Παράλληλα θα εξεταστεί το αίτημα που έχει υποβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης για αύξηση του αριθμού των παρισταμένων σε δεξιώσεις ώστε να ξεπερνούν τους 100 σε ανοιχτούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που φαίνεται είναι ότι η ημερομηνία ορόσημο για τα επόμενα σημαντικά ανοίγματα είναι η 15η Ιουνίου ημέρα κατά την οποία είναι και το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού.

Δεν είναι τυχαία εξάλλου η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Bild ότι «θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες. Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο».