Tζανάκης: “Κάτω από 30% οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με την Βρετανία “

 Tζανάκης: “Κάτω από 30% οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με την Βρετανία “

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

“Νιώθω μια ανακούφιση και μια ελευθερία αλλά προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν τελείωσε τίποτα” είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”. “Θα πρέπει να λειτουργήσουμε συγκεκριμένα, με εγρήγορση. Είμαι της γνώμης ότι αν ακολουθήσουμε τους κανόνες, όλα θα πάνε καλά” πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η πανδημία παρουσιάζει μια τάση αποκλιμάκωσης. “Αυτό είναι εμφανές στους δείκτες των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και στους αριθμούς των διασωληνωμένων” τόνισε.

Εκτίμησε δε ότι η πορεία των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική και έτσι μέχρι τα μέσα Ιουνίου μπορούμε να φθάσουμε σε έναν αριθμό 35 – 40% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.

“Είναι τραγικό στην Ελλάδα να έχουμε εμβολιαστική κάλυψη 30% κάτω σε σχέση με τη Βρετανία στους ηλικιωμένους. Η πολιτεία θα πρέπει να προσφέρει εμβολιαστική κάλυψη σε ανθρώπους που αδυνατούν να πάνε σε εμβολιαστικά κέντρα” κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα